Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Alarm iz Uefe

Platini zatražio hitan sastanak s J. Kosor!

'14.12.2010., Av. Dubrovnik, Zagreb - Nepoznati napadaci presreli su autobus s navijacima grckog nogometnog kluba Paok s kojim NK Dinamo igra odlucujucu utakmicu za prezimljavanje u Europi. Policija t
'Slavko Midzor/PIXSELL'
16.02.2011.
u 08:01

Prvi čovjek Europskog nogometnog saveza do kraja veljače opet u Zagrebu. Razlog je huliganstvo, prema kojem Uefa najavljuje nultu toleranciju, te traži maksimalno zakonsko zaoštravanje prema počiniteljima nereda na nogometnim utakmicama

Predsjednik Uefe Michel Platini trebao bi do kraja veljače ponovo posjetiti Zagreb, te se sastati s hrvatskom premijerkom Jadrankom Kosor! Tema ovoga sastanka bit će borba hrvatskog zakonodavstva protiv huliganstva.

Uefa, naime, smatra da je naša regija žarište te pošasti, te Platini namjerava posjetiti i Beograd, a potom i Varšavu kako bi državne vlasti upozorio na strogu primjenu zakona prema divljacima na sportskim borilištima.

Shvatimo ih ozbiljno

– Razgovarao sam nedavno s Platinijem na sastanku Komisije za natjecanje Uefe. Tada mi je najavio dolazak u Zagreb, te ponovio da je Uefa odlučna iskorijeniti svaki oblik huliganstva. To bismo upozorenje trebali i te kako ozbiljno shvatiti – kazao je Dinamov direktor Damir Vrbanović, najutjecajniji Hrvat u Uefi.

Najnovija Platinijeva turneja istočnom Europom potaknuta je prošle jeseni neredima srbijanskih huligana u Genovi, ali i terorističkim napadom zagrebačkih huligana na autobus s PAOK-ovim navijačima.

Treba li uopće podsjećati da je Dinamo već godinama "crvena krpa" Uefinim dužnosnicima zbog niza incidenata koje su na europskim utakmicama izazvali njegovi najekstremniji navijači. Tako je zbog nereda 2009. u Temišvaru još na snazi uvjetna kazna za Dinamo: dogodi li se bilo kakav incident na njegovoj utakmici, plavi automatski lete iz Europe!

Kažnjen poljski Lech

Platini, naravno, u Zagreb ne dolazi postavljati ultimatume i prijetiti nego samo dobronamjerno upozoriti: "ne postavite li se čvršće i odlučnije prema huliganima, više se nećete s nama igrati..."

Tu su poruku očito već zaprimili u Beogradu, te je učinak bio vidljiv već pri izricanju kazni huliganima koji su ubili Francuza Tatona. Ukupno su osuđeni na 240 godina zatvora!

I Poljska spada u područja visokoga sigurnosnoga rizika za nogomet, što je jučer osjetio njezin predstavnik u Europskoj ligi Lech. Taj klub za utakmicu protiv portugalske Brage u četvrtak u Poznanju neće smjeti pustiti više od 21.500 gledatelja, iako je kapacitet stadiona Miejski 43.000 mjesta.

Lech je kažnjen jer su se nakon utakmice s Juventusom, pri izlasku sa stadiona, stvarale opasne gužve. Zbog organizacijskih propusta, Uefa je kaznila Lech i s 20.000 eura te uvjetno utakmicom bez gledatelja, uz dvogodišnji rok kušnje.

Napadačima na PAOK-ov autobus prijeti 8 godina

Zbog napada na autobus s navijačima PAOK-a 14. prosinca 2010. na križanju Ulice SR Njemačke i Av. Dubrovnik u Zagrebu, kada su ozlijeđena četvorica Grka, Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv devet osoba. Tereti ih za općeopasnu radnju motiviranu mržnjom, a za svu devetoricu “navijača” ODO traži produljenje pritvora.

Za to djelo predviđena je kazna od jedne do osam godina zatvora. Prema optužnici, spomenuta devetorica zajedno s tridesetak nepoznatih osoba, na dojavu također nepoznate osobe, istrčali su iz pješačkog pothodnika namjeravajući napasti autobus.

U vozilu je bilo 39 navijača PAOK-a. Napadači su na autobus bacili više komada kamenja, odlomljenog betona i drvenih letvi te razbili više stakala. Potom su u autobus ubačene najmanje tri zapaljene baklje, tzv. bengalke, nakon čega je izbio požar.

Komentara 32

MR
mravac
23:46 16.02.2011.

Da neće Jaca skinuti se u dres i tračati sa maminjom po stadionu. Zna se tko podržava toga debila maminju,cjela mafija iz HDZa 7 godina još nisu složili zakon o navijaćima.A da ne govorimo o kriminalnim radnjama buregđije maminja.

RE
rest141
08:13 16.02.2011.

Zakon o navijačima - uvod u jugoligu!

OB
-obrisani-
12:32 16.02.2011.

DOBITNI PAROVI I SIGURNE OKLADE, POSJETITE: http://elf-parovi.blogspot.com/

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije