Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
još žali zbog SP-a

Petrić: Supruzi sam otvorio butik, to je cijeli život sanjala

Petrici Ze Roberto
Ivana Ivanovic/PIXSELL
15.07.2010.
u 08:45

- Igra Grčke na SP-u nije njezina prava slika. Dolazi nova talentirana generacija - kaže hrvatski napadač.

Mladen Petrić u vrijeme SP-a mogao se posvetiti aktivnom odmoru na relaciji Hrvatska – Švicarska. Mogao je i supruzi Despini asistirati u organizaciji posla u butiku u Zürichu. Je li butik priprema za život nakon nogometa?

Novi nogometni poredak

– Ma to je bio san moje supruge. Htio sam joj samo pomoći. Riječ je o brendovima iz Amerike, a takvi dućani za sada su otvoreni u Milanu, Parizu i Londonu – počeo je naš reprezentativni napadač.

No, smotra najboljih svjetskih reprezentacija ostavila je gorak okus. HSV-ov napadač uvjeren je da je Hrvatska mogla igrati važnu ulogu.

– Najteže mi je bilo na otvaranju prvenstva. Naravno, pitanje je kako bismo se prilagodili i na vremenske uvjete, no gledajući kvalitetu nogometa i promijenjene zahtjeve igre, vjerujem da smo mogli imati značajnu ulogu.

Koja je tajna njemačkog uspjeha na prvenstvu?

– To je novi nogometni poredak. Rijetki su vjerovali da Nijemci mogu biti takvo osvježenje na SP-u. Tajna je u brojnim igračima koji nisu iz Njemačke. Osim trke i agresivnosti sada su i maštoviti u igri, što su donijeli Turci, Tunižani, Poljaci... Uz to imaju jednu od najmlađih momčadi u povijesti njemačkog nogometa. Jasno je da je to plod sustavnog rada u omladinskim selekcijama i pažljivog izbora igrača. Francuzi, Talijani, Englezi očito će morati mijenjati neke stvari, a mi moramo učiti na primjerima Urugvaja, Paragvaja, Nizozemske...

Grčka će biti bolja

Kako ste doživjeli Grčku, koliko nam može nauditi u kvalifikacijama za EP?

– Riječ je o čvrstoj i kompaktnoj momčadi, bez obzira na to što se nije proslavila na SP-u. Nije to prava slika Grka. Stasala je nova talentirana generacija predvođena izbornikom Fernandom Santosom – zaključio je Petrić.

Ključne riječi

Komentara 1

LA
lakeoswego99
12:09 15.07.2010.

pa sa butikima se do danas niko nije obogatio, pa nece ni mladen, neznam na sta misli mladen jer nema u europi toga cega nema, a americko trziste drugacije je trziste od europe i ono kaj tam prolazi ne prolazi u europi, mozda je mislio i na aberkrombi fic

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije