Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKA LIGA

Petrić: Drago mi je da sam pomogao s pogotkom

Mladen Petrić
AFP
19.03.2010.
u 19:06

Mladen Petrić pogotkom u Bruxellesu u 75. minuti osigurao je svom HSV-u mirnu završnicu u uzvratnoj utakmici osmine finala Europa lige protiv Anderlechta.

HSV je u prvom susretu na Nordbank Areni slavio s 3-1, ali je u uzvratnom dvoboju opasno visio. Anderlecht je u 66. minuti postigao pogodak za vodstvo 4-2, te su nogometaši belgijskog sastava jurišali i po peti pogodak, koji bi ih odveo u daljnje natjecanje.

No, sve nedoumice oko ukupnog pobjednika riješio je hrvatski reprezentativni napadač Mladen Petrić golom u 75. minuti za smanjenje na 4-3, što je bio i konačni rezultat utakmice. Prethodno je Petrić u 54. minuti asistirao suigraču Marcellu Jansenu za 2-2…

- Jako sam sretan što sam mogao pomoći svojoj momčadi s tim golom – izjavio je Petrić na službenoj klupskoj stranici.

HSV je u petak saznao da će za polufinale igrati protiv još jednog belgijskog predstavnika, Standarda iz Liegea. Pogled na ljestvicu belgijskog prvenstva sugerira da bi hamburška momčad ovoga puta trebala imati nešto lakši posao. Naime, Anderlecht je vodeći u Jupiler ligi sa 66 bodova, a Standard tek na sedmom mjestu s 27 bodova manje.

Ipak, trener HSV-a Bruno Labbadia nudi samo oprez.

- Standard je vrlo kvalitetna momčad. Oni su, nemojte zaboraviti, igrali Ligu prvaka, a nedavno su iz Europa lige eliminirali dva jaka suparnika, Red Bull Salzburg i Panathinaikos. Bez obzira na to, naš cilj je plasman u polufinale. Imamo odličnu priliku i ne kanimo je ispustiti – kaže Labbadia.

Slično rezonira i češki internacionalac David Jarolim.

- Uspjeh protiv Anderlechta donio nam je novo samopouzdanje. Prošle sezone smo zapeli u polufinalu Kupa UEFA-e, a ove sezone želimo izboriti novu šansu u toj fazi – kaže Jarolim.

Valja podsjetiti da će se finale Europa lige ove sezone odigrati baš u Hamburgu, 12. svibnja na Nordbank Areni.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije