Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nogomet - U dvije sezone Gorica iz treće do prve lige s istim trenerom

Petravić: Ovo smo čekali 16 godina i nema smisla da grad sada ne stane iza kluba

'gorica'
''
31.05.2011.
u 09:11

U polusezoni je klub prodao dva najbolja igrača, Budimira i Dvornekovića, ali je ostao prvi

Nogometaši Gorice nakon 16 godina čekanja ponovo će igrati u prvoj ligi. Barem se tako nadaju igrači i trener Damir Petravić.

- Svašta se šuška, ali ako sada grad ne stane iza nas, onda sve ovo nije imalo smisla. Nadam se da će se pronaći rješenje za financiranje i postavljanje rasvjete, bez koje ne možemo dobiti licenciju. A nema smisla da kao domaćini igramo na nekom drugom stadionu. To je kao da igramo u gostima, a povijest je pokazala da to nije dobro. Vidjeli ste kako su bez igranja na svom stadionu u prvoj ligi prošli Croatia Sesvete i Hrvatski dragovoljac – rekao je Damir Petravić.

Gorica 19 mjeseci ne zna za poraz na svom stadionu, a protiv HAŠK-a, u posljednjem kolu Druge HNL, prvi put izgubila je dva boda igrajući neodlučeno.

Moram se pohvaliti da sam uz Igora Pamića jedini trener koji je u dvije sezone klub iz treće lige doveo u prvu – istaknuo je Petravić.

Gorica je nastala prije dvije sezone spajanjem klubova Poleta iz Buševca i Radnika iz Velike Gorice.

– Na početku ove sezone Nenad Črnko, predsjednik kluba, rekao mi je da je bitno samo da ostanemo u drugoj ligi. No, kada smo nakon prvog dijela prvenstva bili prvi, svi zajedno sjeli smo za stol i odlučili da idemo na prvo mjesto i ulazak u prvu ligu. U 30 kola samo nakon jednog nismo bili na prvome mjestu – rekao je Petravić.

Nakon polusezone klub su napustila dva najbolja igrača. Ante Budimir otišao je u zaprešićki Inter, dok je Matija Dvorneković otišao u Rusiju.

– Klub je nešto zaradio, a mi smo bez njih na kraju bili pet bodova ispred Lučkog. Za prvu ligu treba nam pet do šest kvalitetnih pojačanja, uz uvjet da ostane okosnica momčadi. Uvjeren sam da s dobrim sastavom, spojem mladosti i iskustva, možemo ostati u prvoj ligi, a ne da ćemo plesati samo jedno ljeto – rekao je Petravić.

Momčad će u utorak 31. svibnja igrati finalnu utakmicu Kupa Nogometnog saveza Velike Gorice, i to protiv Mraclina, a potom će na odmor.

– Vremena do priprema nema puno. Bude li sve u redu i budemo li prvoligaši, moramo početi s pripremama već 15. lipnja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije