Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Intervju za Bild

Perišić: Osvojit ću novi naslov s Borussijom Dortmund!

'Perisic_nnn_spo_280311'
''
03.06.2011.
u 10:51

Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić (22) privukao je veliku pažnju njemačkih medija nakon što je iz Club Bruggea prešao u aktualnog prvaka, dortmundsku Borussiju za 5,5 milijuna eura

Ugledni njemački list Bild napravio je veliki intervju s mladom hrvatskom zvijezdom. Prenosimo ga u cijelosti.

Kakva su vaša očekivanja od Borussije (D)?

- Velika! Čuo sam da nam je prva velika utakmica, ona u Superkupu sa Schalkeom. To će zasigurno biti nešto posebno!

Što znate o Borussiji?

- Njen sam navijač od malih nogu. Nogomet sam zapravo počeo pratiti kad je Borussia 1997. osvojila europski naslov. Chapuisat i Möller su bili moji idoli.

Borussia je neočekivano osvojila naslov. Vaši ciljevi s klubom?

- Iako će biti teško: bit ću prvak s Dortmundom. Imamo mladu i vrlo dobru momčad. U Ligi prvaka, najvažnije je da prođemo prvi krug.

U prošloj ste sezoni s 22 pogotka bili prvi strijelac belgijskoga prvenstva. Koliko često ćete zabijati u Bundesligi?

- Naravno, sretan sam kad zabijam, ali ne težim isključivo tome da budem strijelac, važnije mi je da momčad pobijedi. Bez obzira tko postigne pogodak.

Možete igrati na više pozicija. Koju preferirate?

- Prvo ću se morati izboriti za mjesto u sastavu. Mogu igrati na bilo kojoj poziciji u veznom redu. U Bruggeu sam igrao lijevog veznog i to je dobro funkcioniralo. Odgovara mi kad mogu ulaziti u kazneni prostor.

Vaše mišljenje o treneru Jürgenu Kloppu?

- Imao sam priliku razgovarati s njim i bio sam uzbuđen zbog toga. Ugodna je i dobra osoba. Sportski direktor Michael Zorc i trener Klopp rekli su mi što očekuju od mene. Uostalom, najskuplja sam im kupovina u zadnjih devet godina! Zbog toga su očekivanja velika, no trudit ću se da ih ispunim.

Komentara 2

KN
knin95
12:02 03.06.2011.

Dobrodosao Ivane u Bundesligu! Nadamo se da ces se dobro uklopiti i prezentirati nase kockaste:))

MA
Mamlaz
12:40 03.06.2011.

Ma sve to super al daj ajde, kupili su te, ne moraš se ulizivati. Od malih nogu za Borussiju, yeah right! Svi klinci navijaju za Inter, Real, Barcu, Bayern... najzvučnija imena. Ja za Borussiju nisam ni čuo do neke 15te...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije