Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISKRENO I KRITIČNO

Perišić: Hajduku se loš rad vraća kao bumerang

Ivan Perišić
AFP
22.10.2009.
u 11:38

- Hajduk jest moj klub, no organizacijski i rezultatski daleko je od Dinama. Loš rad vraća se ljudima u klubu kao bumerang - kazao je Perišić.

Ivan Perišić (20), mladi hrvatski nogometni reprezentativac i veznjak belgijskog Cluba Brugge, dao je veliki intervju za beogradski dnevnik Blic.

Povod za razgovor bilo je Partizanovo gostovanje u Brugesu u dvoboju trećeg kola J skupine Europa lige.

- I mi i Partizan slabo smo startali. Ova je utakmica zapravo posljednja prilika i za nas i za Beograđane. Neriješen rezultat nikome ne odgovara. Želimo li ostati u utrci za drugo mjesto, iza Šahtara, moramo pobijediti Partizan. Favoriti smo jer igramo na svom terenu. Osobno bih jako volio zabiti gol - rekao je Perišić, kojeg su u Blicu predstavili kao najveću zvijezdu belgijskog kluba, trenutačno vodeće momčadi tamošnje Jupiler lige.

- Zašto se u Partizanu najviše pribojavaju mene? Zato što sam jedini Balkanac u Clubu Brugge.

- U prvenstvu nam dobro ide, prošle smo nedjelje pobijedili Gent golom u 87. minuti. Ovdje se mnogi slažu s procjenom da igramo najbolji nogomet u Belgiji. Vjerujem da je došlo vrijeme da preuzmemo titulu od Standarda.

Za čitatelje beogradskog dnevnika Perišić je potom ukratko predstavio vlastiti životni put. S posebnom je gorčinom, da se osjetiti, govorio o splitskom Hajduku.

- Počeo sam karijeru u Hajduku. Nisu htjeli sa mnom potpisati profesionalni ugovor, pa sam otišao u Sochaux gdje sam proveo lijepe dvije i pol godine. Potom su me Francuzi posudili Roeselareu, u kojem sam se, iako sam tamo proveo svega šest mjeseci, svidio mnogim drugim europskim klubovima. Između ostalih, i mome matičnom, splitskom. No, opet se nismo dogovorili. Bio sam strašno ljutit na upravu, koja je inzistirala na četverogodišnjem ugovoru. Ja sam želio trogodišnji. Demonstrativno sam napustio Poljud i napravio pravi potez prelaskom u Brugge pet dana prije isteka prijelaznog roka. Sada ubirem plodove mukotrpnog rada.

Kako proživljavate teške Hajdukove trenutke?

- Vidim da su i u nedjelju izgubili kod kuće od Šibenika. Hajduk jest moj klub, no organizacijski i rezultatski daleko je od Dinama. Loš rad vraća se ljudima u klubu kao bumerang.

Nedavno ste u Varaždinu pobijedili mladu reprezentaciju Srbije 3:1.

- Imamo dobru momčad, u kojoj sam ja novi igrač. Igrao sam ranije, 2005. godine, u reprezentaciji do 17 godina. Sada su me se opet sjetili pa ću dati doprinos da izborimo plasman na Europsko prvenstvo u Danskoj 2011. godine - zaključio je Perišić.

Ključne riječi

Komentara 2

DO
domingo1981
16:14 22.10.2009.

konacno igrac koji ne prica \"bla bla\"! Rekao je onako kako mu je na umu... To mu se moze osvetiti ali i moze biti odskocna daska za daljnje... pravo Perisicu, sretno!

DE
derin
16:50 22.10.2009.

Svi mi znamo da u hajduka nije rad na europskoj razini,jedini koji bi klub mogao dovesti u red je tomislav ivić sa svojim ljudima,ali isto tako šta će nam igrač koji jedva čeka otići.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije