Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STIŠAVA EUFORIJU

Parreira: Budimo realni u očekivanjima

Parreira
Reuters
01.05.2010.
u 14:10

Brazilac Carlos Alberto Parreira, izbornik nogometne reprezentacije Južnoafričke Republike, stišava euforiju oko izgleda domaćina skorašnjeg Svjetskog prvenstva.

Parreiri (67 godina) će predstojeća svjetska smotra biti već šesta u trenerskoj karijeri. Vodio je Brazil 1994. i 2006., Kuvajt 1982., Ujedinjene Arapske Emirate 1990., te Saudijsku Arabiju 1998. Izbornik "bafane bafane", koji je tu dužnost napustio u travnju 2008. zbog obiteljskih razloga, ali se vratio u sedlo krajem prošle godine, istaknuo je još ranije kao glavni cilj plasman u drugi krug SP-a.

Međutim, i to će 90. reprezentaciji na FIFA-inoj rang ljestvici biti jako teško ostvariti u društvu Meksika, Urugvaja i Francuske koji će, tim redom, biti suparnici domaćinu u A skupini. Parreiri se ne sviđa što se mnogi, pa čak i predsjednik Jacob Zuma, upuštaju u komentare koji sugeriraju da se prednost domaćeg terena mora iskoristiti za plasman koji će se pamtiti.

Brazilskog stručnjaka jako je naljutilo pitanje može li proći skupinu, što mu je u prethodnim izborničkim iskustvima uspijevalo samo s Brazilom.

- Ja stvarno ne znam o čemu vi pričate! Kada sam preuzeo Kuvajt, oni su imali samo 11.000 registriranih amaterskih igrača, a s njima sam osvojio Azijski kup po prvi puta, te odveo momčad do četvrtfinala na Olimpijskim igrama. Činjenica da sam se s Kuvajtom uopće plasirao na Svjetsko prvenstvo bila je trofej sama po sebi. Slično je bilo s Emiratima 1990. godine.

- Mislim, ja bih najviše volio da se plasiramo u finale, ali, dajte ljudi, budimo realni! Brazil je 18 puta igrao na Svjetskom prvenstvu, sedam puta je bio u finalu, a pet puta je osvojio naslov. Pa, opet, 24 godine nije ih bilo u finalu. Jedna Engleska je samo jednom bila prvak svijeta. Nemojte stavljati nepotrebni pritisak na moje igrače, stručno osoblje i na mene. Borit ćemo se i dat ćemo sve od sebe, ali morate znati da je i puno jačima i većima od nas jako teško na Svjetskom prvenstvu – izjavio je Parreira.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije