Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POBIJEDILI SAN MARINO

Pahor: Što bi Hrvati dali za drugu šansu

pahor
Reuters
15.10.2009.
u 21:51

Slovenski premijer Borut Pahor osobno je prisustvovao gostovanju nogometne reprezentacije svoje zemlje kod San Marina u posljednjoj utakmici treće skupine europskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Slovenija je rutinski odradila gostovanje kod autsajdera i očekivano pobijedila s 3-0. No, za izravni plasman na svjetsku smotru, Sloveniji je trebao barem jedan bod Poljaka koji su u Chorzowu ugostili vodeću Slovačku. Nije se dogodilo.

Slovačka je u utakmici koja se igrala po gustom snijegu pobijedila s 1-0, i to zahvaljujući autogolu poljskog braniča Seweryna Gancarczyka već u trećoj minuti. Umjesto da nakon slovačkog nabacivanja izbije loptu izvan terena, Gancarczyk se zbog snijega poskliznuo i zabio je iza leđa Jerzyja Dudeka.

No, treba reći da su Poljaci, iako im utakmica nije značila baš ništa u smislu plasmana na Svjetsko prvenstvo, odigrali maksimalno borbeno, te su žestoko navaljivali na gol Slovačke do posljednjeg sučevog zvižduka, ali doista nisu imali sreće, pa će Slovenija Mundijal pokušati izboriti u dodatnim kvalifikacijama…

Slovenski premijer Borut Pahor, koji je nakon subotnje pobjede u gostima kod Slovačke 2-0, reprezentativcima obećao ''da će im osobno očistiti kopačke ako se plasiraju na Mundijal'', letio je u zrakoplovu zajedno sa slovenskim reprezentativcima. Između ostaloga, rekao je i kakva je bila atmosfera…

- Bili smo razočarani, vjerojatno kao i većina slovenske javnosti. Ali, što bi dali naši hrvatski prijatelji kada bi imali drugu šansu. Dali bi sve, ali oni nemaju tu šansu. Mi je imamo, imamo drugu priliku koju ćemo i iskoristiti!

Ključne riječi

Komentara 10

RU
Rugovit
23:33 15.10.2009.

ispast će Kekeci.

Avatar lastan
lastan
11:03 16.10.2009.

Gledao sam u srijedu navečer ZDF i reportaže s utakmica,sukomentator je bio G.Netzer i spomenuto je ,s dosta ironije, da su Englezi u Ukrajini odigrali tako da naljute Hrvate-prema tome ipak se utakmica spomenula i više-manje je svakom upućenom jasno da su Englezi ( osim po meni Rooneya i Milnera) odigrali kao piz.e ( a to je kako je poznato oznaka karaktera),ali budući da svaka rit dođe na šekret i njima će se to negdje vratiti.

IK
ime korisnicko
23:04 15.10.2009.

plasman na svjetsko prvenstvo za piranski zaljev! mislim da se to isplati. pa ne ici na svjetsko nogometno prvenstvo je strasna sramota

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije