Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZ SUPARNIČKOG TABORA

Otpao je i Van Buyten, Stijnen oštro kritizira Advocaata

Daniel Van Buyten
AFP
02.03.2010.
u 12:20

- Izbornik stalno prati Standard i Anderlecht, valjda ga Club Brugge ne zanima - kaže vratar Stijn Stijnen ljutit na Advocaata.

U četiri dosadašnje utakmice Hrvatska je dvaput slavila (1:0 i 4:0), jednom je u Bruxellesu igrala 0:0 i jednom izgubila (1:2). Sve su utakmice vatrenih i crvenih vragova dosad bile kvalifikacijske. No, uspješna rezultatska povijest kockastih nije loša ni za Slavena Bilića.

Pamti se Džeko

U prošlim su kvalifikacijama Hrvati bili neuspješni, ali i Belgijci, koje je opako isprašio Ćiro Blažević vodeći BiH. U Bruxellesu im je očitao lekciju s 4:2 28. ožujka, a nekoliko dana kasnije Edin Džeko sa dva je pogotka zapečatio sudbinu Belgije. Koja je sad dovela iskusnog Dicka Advocaata na kormilo reprezentacije. Iskusni Nizozemac, koji je i trener AZ-a (u kojem je Didulica), vodio je Nizozemsku, Južnu Koreju, Emirate, trenirao je PSV, Borussiju (M), Glasgow Rangers, Zenit (Križanac mu je bio stalna uzdanica).

No, ni njegov povratak u najbolju vrstu nije promijenio odluku Stijna Stijnena, vratara Club Bruggea.

– Nije važno što je Advocaat postao izbornik. Ionako ne očekujem da će doći sa mnom razgovarati. Uostalom, vidio sam da je stalno pratio europske utakmice Standarda i Anderlechta, da ga Club Brugge baš ne zanima, valjda nije dovoljno dobar za njega. Ne, ne mislim se vratiti u reprezentaciju – rekao je Stijnen.

Advocaat ima i problema, otkazao je Daniel Van Buyten, stoper Bayerna, a prije su otpali Defour i Dembele, pa je prisiljen slati nove pozive.

Tako je prvo naknadno pozvan igrač Genta Yassine El Ghanassy, belgijski savez izborio se da igra za Belgiju, pobijedio je u toj “utakmici” s Marokom pred Fifom, no možda bude i novih poziva.

Većina iz domaće lige

Za sutrašnji susret s Hrvatskom pozvani su: vratari Bailly (Borussia M.), Gillet (Bari), braniči Van Damme (Anderlecht), Vermaelen (Arsenal), Alderweireld (Ajax), Colpaert (Zulte Waregem), Kompany (Manchester City), Lombaerts (Zenit), vezni Buffel (Racing Genk), Carcela (Standard), Blondel (Club Brugge), Geraerts (Club Brugge), Martens (AZ), Vertonghen (Ajax), Witsel (Standard), El Ghanassy (Standard), i napadači Lukaku (Anderlecht), Mirallas (St.-Etienne), Sonck (Brugge), Hazard (Lille).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije