Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kladioničarska afera

Osumnjičeni Turčin svog je kolegu Hrvata držao zatočenog u podrumu!

'A ball with a police cap is seen during a news conference in Bochum November 20, 2009. Police in Germany and abroad have made several arrests and conducted searches on suspicion of an international i
'INA FASSBENDER'
27.11.2009.
u 18:54

U istrazi oko najveće kladioničarske afere koje provodi njemačko tužiteljstvo u Bochumu isplivava sve više detalja.

Njemački mediji pišu o zahtjevu odvjetnika osumnjičenog Turčina Deniza C. da se provede istraga i nad pojedinim klupskim liječnicima i kuharima u luksuznim hotelima, u kojima su odsjedali klubovi. Sumnja se da su pojedini igrači tim metodama bili onemogućavani da nastupe na pojedinim utakmicama! Kuhari su ih, priča se, trovali hranom, a liječnici su im davali sedative.

Njemačka policija ispituje i slučajeve otmica i nasilja, kao i slučajeve zatočeništva pojedinih osoba u kladioničarskom skandalu.

Süddeutsche Zeitung tako iznosi podatak da je prvooptuženi Turčin Deniz C. iz Hertena, kojeg se optužuje da je zaradio oko 990 tisuća eura na namještanju utakmica u Švicarskoj, Belgiji, Turskoj, Sloveniji i Hrvatskoj, u lipnju 2008. u svom podrumu držao tri do četiri dana kladioničara iz Nürnberga! Pretpostavlja se da je u tom obračunu članova kladioničarske mafije, kako je nazivaju njemački mediji, žrtva bio njemački Hrvat Mario Cvrtak, koji je također priveden u istrazi. Sumnja se da je Deniz od Marija htio iznuditi 100.000 eura duga.

I dok se u novom slučaju tek treba dokazati krivnja klubovima i pojedincima, za susret Marseille – Valenciennes iz 1993. to je dokazano. Jedini je strijelac bio Alen Bokšić.

– Tada nije bilo kladionica, a ja sam bio mlad i nisam imao pojma da se nešto namješta. Tek kasnije čuo sam da su neki moji suigrači i predsjednik kažnjeni – prisjetio se Boka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije