Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANGOLSKI PREDSJEDNIK

''Osuđujem terorizam, ali Kup nacija će se igrati!''

Kup nacija
Reuters
10.01.2010.
u 20:37

Angola je domaćin Afričkog kupa nacija koje počinje u nedjelju. Predsjednik Angole Jose Eduardo dos Santos otvorio je afričko prvenstvo i osudio teroristički napad na reprezentaciju Toga koja je zbog toga odustala od natjecanja.

Najmanje dvojica pripadnika stručnog stožera reprezentacije Toga, pomoćni trener i glasnogovornik, kao i vozač autobusa, preminuli su u petak od posljedica ranjavanja u terorističkom napadu separatističkih snaga iz naftom bogate pokrajine Cabinde, smještene na sjevernom dijelu angolskog teritorija, uz samu granicu s Kongom.

Iako su reprezentativci Toga u subotu donijeli odluku da će u počast na preminule članove reprezentacije ipak nastupiti na Kupu nacija, premijer te države Gilbert Houngbo naredio im je da se vrate u domovinu, i to još u nedjelju, na dan otvorenja prvenstva.

Uoči prve utakmice Afričkog kupa nacija, između domaćina Angole i Malija u Luandi, predsjednik Angole Jose Eduardo dos Santos otvorio je 27. izdanje Afričkog kupa nacija, te osudio teroristički napad u kojem su, uz dvojicu preminulih članova reprezentacije i vozača koji je smrtno stradao, još najmanje devetorica članove reprezentacije Toga ranjeni.

- Osuđujemo teroristički čin, ali natjecanja će se ipak odvijati u Cabindi. Svi smo zajedno u ovome, pa neka najbolji pobijedi! - poručio je predsjednik Angole.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije