Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otvaraju englesku sezonu

Oslabljeni ManUtd protiv frustriranog Chelseaja

Ryan Giggs
AFP
08.08.2010.
u 12:44

Crvene vragove pojačali su tek Hernandez i Smalling, no u Superkupu s Chelseajem (16 sati) idu po novi trofej

Utakmicom Superkupa između Chelseaja i Manchester Uniteda danas (16 sati) na Wembleyu započinje nova nogometna sezona na Otoku. Sezona koja je, barem zasad, počela bez velikih transfera i s još uvijek puno frustracija zbog neuspjeha Engleske na SP-u.

United prestiže Liverpool?

A frustrirani nastupom na SP-u gotovo su svi igrači Chelseaja. Njih čak 18 bilo je u Južnoafričkoj Republici, no sa svojom reprezentacijom nisu napravili baš ništa dobro. Od Engleza Terryja, Lamparda, Colea, Portugalaca Carvalha i Ferreire, Francuza Anelke i Maloude, pa do Bjelokoščanina Didiera Drogbe.

Manchester United zato bi danas mogao iskoristiti njihov umor i početi sezonu s novim trofejem.

No, puno problema imaju i crveni vragovi. Najveći je klupski financijski minus, pa ove sezone nakon dugo vremena nisu kupili ni jedno superpojačanje. Tek Chrisa Smallinga iz Fulhama te Javiera Hernandeza iz meksičke Guadalajare.

– Navijači su ti koji inzistiraju na pojačanjima, oni svake godine priželjkuju dolazak neke zvijezde u klub, no ja sam svjestan financijske situacije. Pregledavao sam popis nama dostupnih igrača, no ni jedan me nije uzbudio. I zato više nećemo dovesti ni jednog igrača – rekao je trener Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson.

Manchester tako u sezonu kreće s istom momčadi kao i lani, ali s godinu dana starijim Giggsom, Scholesom, G. Nevilleom.

– Bez obzira na sve idemo po dvadeseti, jubilarni naslov, čime bismo pretekli Liverpool i postali najtrofejniji engleski klub – obećao je Ferguson.

Strateg Chelseaja, Talijan Carlo Ancelotti pak najavljuje trostruku krunu ove sezone.

Bez Drogbe i Čeha

– Prvenstvu i FA kupu iz prošle sezone želimo dodati i Ligu prvaka – rekao je Ancelotti te objasnio:

– Kada sam došao prošle sezone imao sam puno nepoznanica, no sad poznajem i klub i englesku ligu pa bi trebalo biti lakše.

Chelsea će danas biti bez Drogbe i Čecha, a United bez Ferdinanda, Carricka, Evre, Hargreavesa, Rooneya.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije