Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FINALE LIGE PRVAKA

Olić: Umjesto Riberyja igrat će Pranjić ili Altintop!

'15.05.2010, Olympia Stadion, Berlin, GER, DFB Pokal Finale 2010,  Werder Bremen vs Bayern Muenchen im Bild  Jubel bei Ivica Olic (Bayern #11) und Martin Demichelis (Bayern #6) waehrend Torsten Frings
'nph / Kokenge'
20.05.2010.
u 12:03

U srijedu su Bayernovi nogometaši odradili posljednji trening u svom kampu u Münchenu, u četvrtak ujutro otputovali su avionom u Madrid na finalnu utakmicu Lige prvaka s Interom (subota, 20.45).

Iz kampa nam se uoči treninga javio Ivica Olić i prenio raspoloženje u Bayernu.

– Sve je gotovo savršeno, nitko se, srećom, nije ozlijedio na subotnjem finalu kupa u Berlinu, tako da svi spremni čekamo finale. Osim, dakako, kažnjenog Riberyja. Šteta, Franck nam mnogo znači, sjajan je dečko i nogometaš, nedostajat će nam – kaže Olić.

Je li trener Louis van Gaal odlučio tko će zamijeniti Francuza?

Ribery dolazi u Madrid

– Ne još. Izbor se sveo na dva imena – Danijel Pranjić ili Hamit Altintop, koji je odlično igrao na toj poziciji u Lyonu!

Putuje li Ribery s vama u Madrid?

– Ne. Nakon što je Sportski sud u Lausanni odbio Bayernovu žalbu na Uefinu kaznu od tri utakmice zabrane igranja, Ribery je otišao u Francusku. Ali, u subotu sigurno dolazi u Madrid na utakmicu.

Potom je Olić naglasio:

– Raspoloženje u našoj svlačionici doista je fantastično! Posve smo usredotočeni na taj finale, bit će to kruna naše sezone, bilo bi fenomenalno da osvojimo i treći trofej. Njemački mediji čak pišu da je Bayern trenutačno možda i najjači u povijesti! Znate li što to znači, kakve je sve generacije nogometaša imao Bayern, a našu momčad već nakon jedne sezone guraju na sami vrh u bogatoj klupskoj povijesti. I to je dokaz da smo postigli i napravili nešto lijepo.

Shvatljiva je ta euforija u Njemačkoj. Naime, na kraju "šepave" jeseni, Bayern je zablistao u Torinu protiv Juventusa i od te je utakmice počeo njegov pobjedonosni hod! K tome, iz utakmice u utakmicu Bayern igra sve bolje i ljepše, pa je stekao brojne pristaše među ljubiteljima dobrog nogometa. Stoga je i trener Van Gaal rekao:

– Uvjeren sam da će za nas u Madridu navijati cijela Europa! Igramo najljepše i ljudi su to uočili – kaže Van Gaal.

A Ivica Olić, osim trećeg momčadskog trofeja, hvata i naslov najboljeg strijelca Lige prvaka! Messi je ove sezone zabio osam, a Olić sedam golova...

U lov na Messija

– Ne opterećujem se previše time. Suigrači me stalno podsjećaju na taj podatak, ali ja se više pokušavam koncentrirati na svoju uobičajenu igru, kako da budem najkorisniji momčadi. No, ukaže li se prilika, iskoristit ću je! Kao protiv Werdera, kad je trebalo zabiti drugi gol i praktički odlučiti o pobjedniku. No, utakmica s Interom bit će drukčija, iako vjerujem da ćemo uspostaviti našu igru, dominirati, nametnuti se i nastojati što više kontrolirati loptu. Ne vjerujem da će biti puno šansi, stoga će trebati iskoristiti sve koje se ukažu.

Kakvu igru Intera očekujete?

– Igrat će otvoreno, na gol, u to sam siguran. Pustite utakmicu na Nou Campu, imali su igrača manje, a Barca ih je natjerala na defenzivu. No, nisu li nadigrali Chelsea u Londonu i Barcelonu doma? Bit će to odlična utakmica, i Inter i Bayern zaslužuju finale – kaže Olić.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije