Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BAYERN SE DIŽE

Olić: Maska mi smeta jer ništa ne vidim sa strane!

\'der Mann mit der Maske:Ivica Olic (FC Bayern Muenchen) Muenchen, 26.10.2010, DFB Pokal, Saison 10/11, FC Bayern Muenchen - SV Werder Bremen, Foto: APF  Veroeffentlichung nur gegen Honorar, zahlbar a
APF/Pixsell
31.10.2010.
u 11:36

- Polako se vraćam u ritam treninga i utakmica, dobro je da je momčadi krenulo, sad će i moj povratak biti lakši - kaže Olić.

Početna je kriza iza njih, stigli su golovi, s njima, dakako, pobjede i bodovi. U petak su nogometaši Bayerna svladali Freiburg 4:2, a jedan od najboljih bio je Danijel Pranjić, s tri asistencije (dvije nakon kornera)! Bile su to, inače, prve tri Pranjićeve ovosezonske asistencije, ukupno ih ima šest u 28 prvenstvenih utakmica za Bayern. Zabio je i jedan gol...

Ivica Olić bio je na klupi, nije ulazio u igru. Još nije posve zaliječen, a u zadnje je dvije utakmice ušao s klupe, na obje je imao zaštitnu masku na glavi...

Periferni vid - čista nula

- Gadno je igrati s tom maskom, ne vidim ništa sa strane, taj periferni vid mi je čista nula! I stalno su mi oči napete, naprežem se. Maska je napravljena od karbonskih vlakana, ima spužvu s unutarnje strane koja se prilijepi za lice da ne bi žuljala. Nije ugodno, no izdržat ću, još dva tjedna trebao bih imati tu masku i onda je skidam - rekao nam je Olić.

Koliko je ta maska sigurna, koliko vas štiti od udarca?

- Reći ću vam ovako: definitivno bi me zaštitila od udarca lopte!

Dakle, kad bi netko opet laktom krenuo na našeg napadača, malo bi mu ta maska pomogla... No, okrenimo se natjecanju. Nakon lošeg starta, Bayern polako dolazi k sebi...

- Ide na bolje, prošli smo i Werder u Kupu, nadam se da će sve uskoro leći na svoje mjesto.

Još se čeka vaš gol?

- Doći će golovi. Samo da dohvatim normalni ritam, da skinem tu masku. Imao sam najprije teškoće s koljenom, pa sam napornim radom na muskulaturi riješio taj problem. Međutim, zbog ozljede lica nisam trenirao deset dana, pa opet pomalo osjećam koljeno. Jedno, na žalost, vuče drugo. Bit će borbeno, nema ništa bez borbe, ha, ha...

Barem ste vi naučili na stalnu borbenost i upornost!

- Jesam i ne bunim se! Samo da je zdravlja. Nakon ozljede samo sam pet puta trenirao s momčadi, polako se vraćam – kaže Olić.

Van Gaalov režim

Kad smo već kod treninga, pogledajmo kako je to u Bayernu osmislio Nizozemac Louis van Gaal. Tijekom tjedna trening počinje u 11.30 sati, igrači u kampu moraju biti barem 60 minuta ranije. Vježbanje traje između 90 i 120 minuta, zajednički je ručak između 14 i 14.30 sati. Nakon ručka slijedi terapija za ozlijeđene igrače, odnosno obvezni odmor, pa tek negdje oko 17 sati igrači idu kućama!

Eh, a kod nas skupo plaćeni profesionalci ni ne osuše kosu nakon tuširanja, a već jure sa stadiona! Istina, ovdje nema ni približno sličnih uvjeta za trening kao što ih ima Bayern, ali neki se detalji mogu kopirati.

Komentara 8

Avatar lastan
lastan
21:36 31.10.2010.

EUJanez - mi smo JAR već davno preboljeli,a ako se dobro sjećam nije te bilo neko vrijeme nakon Iraca u Ljubljani, ali očito ti je opet naraslo perje pa laprdaš i stvarno si dosadan, daj budi malo inovativan.

OB
-obrisani-
12:27 31.10.2010.

Ovo treba zabraniti! Ako neko iz nekih razloga ne može da igra bez maske onda neka malo odmori. Šta da je, recimo, slomio nogu? kakvu bi onda masku stavio? Možda neku čeličnu nogu? Ona cura u Puli nije dobila vozačku zbog marame, a tu bi maramu video tek poneki policajac koji bi kontrolisao dokumenta, a na drugoj strani ovu rugobu sa maskom gdela milionski auditorijum i mala deca padaju u fras kad ga vide!

CR
cruela
19:07 31.10.2010.

Zamislite EUJaneza kako 2040. te godine još komentira svjetsko prvenstvo u JAR-u i povijesni uspjeh dežele. Opet nije uzeo lijek jadničak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije