Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nikad ovakvog hrvata

Olić: Liga prvaka, finale, pa još u Madridu! Ne postoji ništa više

Ivica Olic
Reuters
28.04.2010.
u 19:35

Gledam gore u semafor, smijem se i ne vjerujem - 0:1 Olić, 0:2 Olić, 0:3 Olić! Ma je li moguće...

U četvrtak oko podneva Bayernovi su igrači poletjeli iz Lyona prema Münchenu. Ivica Olić bio je budan do četiri ujutro, oko dva došao je do fizioterapeutove sobe u hotelu i legao na stol...

– Potrebna mi je masaža, još sam napet – rekao nam je u taj kasni sat naš sjajni napadač i dodao:

– Imam nekoliko šavova na glavi. Netko me dobro opalio laktom, puknula mi je koža. No, nije strašno, igrat ću u subotu protiv Bochuma – kaže hrvatsko-bavarski heroj.

Još nisam svjestan...

Ponovo smo razgovarali prije nego što je ušao u zrakoplov, pitali smo ga je li uopće svjestan što je napravio večer prije.

– Iskreno, nisam! Sanjam najljepši san života, čestitke stižu, moji su u Davoru poludjeli! Doznao sam da sam drugi igrač u povijesti Lige prvaka koji je postigao hat-trick u polufinalu, samo Del Piero i ja! Heeej!

Jeste li bili nervozni uoči utakmice?

– Priznat ću vam – kao nikad u životu! Prije Manchestera nisam bio ni približno tako nervozan. Došli smo gotovo do kraja, no važan je samo finale, važno je igrati u finalu, polufinalista svi odmah zaborave! Proganjalo me pitanje što ako se sad nešto dogodi i ispadnemo! Znam, bolji smo od Lyona, imamo dobar rezultat, ali riječ je o jednoj utakmici, u kojoj je sve moguće. Pogodiš vratnicu ili gredu, njima nešto uđe što nikad ne bi ušlo i sve se u sekundi okrene – otkrio nam je Olić svoje strahove uoči utakmice i nastavio:

– Onda me zovu oni moji iz Davora, kažu da feštaju cijeli dan! A ja poludio, govorim im "halo, stanite, čekajte da utakmica završi, ne okrećite ražanj bez zeca, nemojte me ukleti...

I onda u 6. minuti uzmete loptu Crisu, gurnete Müllera u "zicer", a on promaši!

– Uh... Strašno! Odmah mi je prošlo kroz glavu da će nam se to osvetiti! Napromašivali smo se u Münchenu, a nogomet ne trpi kompromise. Ne zabijete li svoje, odete k vragu. Srećom, nije nas to uzdrmalo, igrali smo izvrsno, bili smo prava momčad. A kad je tako, uvijek netko iskoči, ovaj put sam ja bio taj.

Da vam je netko rekao da ćete postići hat-trick u polufinalu Lige prvaka...

– Ma, da mi je rekao da ću igrati u polufinalu, pomislio bih, gle luđaka! A sad sam u finalu, igrat ću na stadionu Santiaga Bernabeua, u Madridu! Nema dalje, nema ništa više od toga!

Hat-trick u svakom klubu

Koliko ste hat-trickova postigli u karijeri?

– U svakom klubu barem po jedan. U Marsoniji, Dinamu, Zagrebu, CSKA, u HSV-u dva puta, ovo mi je prvi u Bayernu. Već sam se pitao hoću li ga postići, bliži se kraj sezone, ha-ha. Ovaj je najslađi i najdraži, naravno! Potkraj utakmice, gledam semafor i piše 0:1 Olić (26.), 0:2 Olić (67.), 0:3 Olić (78.)! Gledam i smijem se, sam sebi govorim, ma je li moguće!

Desnom nogom, pa lijevom nogom, na kraju i glavom...

– Strašno! U svlačionici sam rekao suigračima: "Što hoćete od mene? Čime da još zabijem? Ma ludilo...

Komentara 8

OB
-obrisani-
21:50 28.04.2010.

Liga prvaka, finale, pa još u Madridu! Ne postoji ništa više ?? Itekako postoji..Postoji finale World Cupa kojega če Ivica gledati po TV ekranu..

BP
bpza
22:11 28.04.2010.

Svaka mu čast! Olić je jedan od naših najboljih nogometaša ovog desetljeća!

JA
jasijen
00:10 29.04.2010.

Evo,prvi put da mogu bar priblizno razumjeti taj osjecaj,zahvaljujuci Olicu,ma ima da uziva i neka uziva do ludila,znam da je davao i davat ce uvijek sve od sebe jer je jednostavno takav prirodan vrijedni tip,zar ima nesto normalnije od toga da se sve ljudske vrijednosti nagrade zadovoljstvom i srecom,za sve one koji su posumnjali u istinske ljudske vrednote,!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije