Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOGOMETAŠ GODINE

"Olić je napokon naplatio trud, Vugrinec fenomen"

Ivica Olić
AFP
29.12.2009.
u 08:22

Nekadašnja zvijezda Gradskoga vrta Nenad Bjelica s obitelji živi u idiličnom gradu Klagenfurtu, nedaleko od Vrpskog jezera. Prije dvije godine uplovio je u trenerske vode, a danas vodi austrijskog drugoligaša Lustenau 1907, s kojim je u jesen osvojio osmo mjesto.

Jednu stubu više je Niko Kovač s juniorima Red Bulla. Bjelica je u Lustenauu i sportski direktor.

Bez Dudua i Čarlija

U Bjeličinu izboru deset najboljih u oči bode glas za Ninu Bulu. Malo ste privatizirali anketu, jer s Bulom ste bili suigrač u bečkoj Admiri i odlični ste prijatelji?

– Želio sam honorirati i igrače iz Prve HNL, one koji su znanjem i poštenim pristupom uzor mlađim suigračima. Nino je bio odličan u Grčkoj, što je kod nas prošlo nezapaženo, a sada je lider Lokomotivine mladosti. I Vugrinec je zaslužio naći se u tom društvu jer je fenomen, i dalje zabija golove kao na traci, iako igra u slabijoj momčadi nego prijašnjih sezona. Vuga je zabio i stoti gol u Prvoj HNL, što mu daje dodatnu vrijednost – objašnjava Bjelica.

Među deset najboljih nije uvrstio Eduarda i Ćorluku.

– Obojica su veliki igrači, ali njihov doprinos reprezentaciji nije bio tako značajan kao prije. Posebno se to odnosi na Ćorluku. No, on je dovoljno mlad, ima konstantu u Engleskoj i sigurno će u ovoj anketi sljedećih godina biti visoko plasiran.

Impresionirao ga je Olićev učinak u HSV-u i Bayernu.

– Ivica je najbolji primjer kako se mukotrpni rad i upornost ipak naplaćuju. Zaslužio je svaki komadić slave jer se tijekom cijele karijere strahovito trudio, mnogo ulagao u sebe i fantastično napredovao. Ova mu je godina najbolja.

Srna je, kaže Bjelica, također mogao biti na vrhu, ali Olića je nagradio jer igra u jačoj ligi od ukrajinske.

Bilić se dokazuje

– Iznimno cijenim i Petrićevu ulogu u HSV-u, no on je u reprezentaciji ipak u drugom planu pa manje i daje. Mate Bilić godinama se dokazuje u vrlo jakoj španjolskoj ligi – zaključio je Nenad Bjelica.

Nenad Bjelica (38) bio je pobjednik ove ankete 2000. godine kada je briljirao u dresu Osijeka, s kojim je došao do trećeg kola Kupa Uefe. Za hrvatsku reprezentaciju nastupio je devet puta, među ostalim igrao je na Europskom prvenstvu 2004. u Portugalu protiv Švicaraca i Francuza.

U Prvoj HNL igrao je za Osijek, u Španjolskoj za Albacete, Betis i Las Palmas, u njemačkoj za Kaiserslautern, te u Austriji za bečku Admiru i Kärnten.

Trenirao je Kärnten (2007.-2009.), a u ovoj sezoni vodi momčad austrijskog drugoligaša Lustenau 1907.

Komentara 1

IN
Inspector
10:08 29.12.2009.

Cilj za Rückrundu treba biti 8 pogodaka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije