Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FLEC-FAC

Odgovornost za napad preuzela druga teroristička skupina

Togo
Reuters
12.01.2010.
u 12:45

- Nije FLEC-PM izveo napad na autobus s nogometašima Toga, već mi – izjavio je za agenciju AFP Jean-Claude N'Zita, pripadnik Oružanih snaga Oslobodilačke fronte kabindske države (FLEC-FAC).

Iza imena FLEC-PM, separatističke organizacije koja je dosad slovila kao odgovorna za napad u kojem su smrtno stradale tri muške osobe prošlog petka u Angoli, krije se naziv Oslobodilačka fronta kabindske enklave (FLEC-PC).

Iako se načelno bore za isti cilj, osamostaljenje naftom bogate pokrajine Cabinde, riječ je o dvama različitim organizacijama. FLEC-FAC je daleko ozbiljnija i organiziranija, te se već godinama smatra najvećom prijetnjom nacionalnoj sigurnosti i cjelovitosti Angole.

- U FLEC-PM su iskoristili priliku za samoreklamu, to su oportunisti – izjavio je N'Zita, danas pasivni pripadnik FLEC-FAC-a, iz svog švicarskog doma, u kojem živi u političkom azilu.

- Mi nismo teroristi. Taj napad nije bio usmjeren na našu togoansku braću, oni nisu bili njegov cilj. Napadamo svaki vojni konvoj pripadnika angolskih oružanih snaga. To smo željeli i ovaj put.

Iz organizacije koja je preuzela odgovornost za teroristički cilj javnim su priopćenjem obećali da će svoje diverzantske akcije zamrznuti tijekom odigravanja Afričkog kupa nacija kako se slične tragedije ne bi ponovile.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije