Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prva HNL

Novi Hajduk slavio protiv Šibenika pred rekordnim brojem navijača

marin tomasov
Ivo Čagalj/Pixsell
19.07.2011.
u 21:58

Oko 18 tisuća gledatelja došlo je u utorak pogledati novi Hajduk koji je u prvom kolu Prve HNL pobijedio Šibenik s 2:1

Rekordna je to posjeta na jednoj premijernoj utakmici splitske momčadi otkako je HNL-a! I to je dalo dovoljno krila bijelima da izbjegnu kiks već na početku sezone. Jer gosti su držali bod do 87. minute, ali onda je Marin Tomasov zabio za pobjedu. Posve zasluženu jer bijeli su prije toga tri puta pogodili vratnicu!

Vejićev promašaj

Sraz na Poljudu počeo je minutom šutnje u čast nedavno preminulog legendarnog hrvatskog trenera Tomislava Ivića. Momčad Krasimira Balakova uraganski je krenula, baš kad je Torcida zavapila: "Hoćemo pobjedu!". Ivan Vuković je u četvrtoj minuti odigrao povratnu loptu za Antu Vukušića koji ju je pospremio ispod nemoćnog Gorana Blaževića. No, vodstvo Splićana trajalo je samo pet minuta. Dario Krišto je iz slobodnog udarca ubacio na pet metara gdje je najviši bio Andrej Vuk i glavom izjednačio.

A dugo su se njegovi suigrači čudili onome što je Hrvoje Vejić promašio u 20. minuti. Anas Sharbini se poigrao sa svojim čuvarem na lijevoj strani, oštro prizemno šutirao, Blažević je odbio loptu na pet metara u noge Hrvoja Vejića. Hajdukov stoper nije ju uspio ubaciti u gotovo praznu mrežu!

Hajduk je do kraja prvog dijela nastavio prijetiti, no bez značajnijeg učinka. I u drugom je poluvremenu Hajduk bio dominantniji i dugo lomio Šibenčane. No, lopta je dvaput odsjedala na gredi... Sve do 87. minute i još jedne asistencije raspoloženog Vukovića, ovaj put za Tomasova.

A što smo zapravo vidjeli od novog, rekonstruiranog Hajduka? Vidljivo je da će se zadnja linija još i te kako morati uigravati. Poprilično nesigurno djeluju, posebice kod defenzivnih prekida.

Nedostaje kreativac

U igri veznog reda jasna je ideja Krasimira Balakova. Nema "divljanja" već racionalna igra do prvog pravog rješenja prema naprijed. U pravilu je to prema Anti Vukušiću koji će i ove sezone, jasno je, biti glavni Hajdukov forte. Ako ne ode... Društvo u napadu pravit će mu Vuković, koji je učvrstio svoje mjesto dvjema asistencijama i pogođenom vratnicom u drugom poluvremenu. No, Balakov će vrlo brzo shvatiti kako racionalnost u igri neće zadovoljiti splitsku publiku koja očekuje da se igra živo i agresivno. A možda je ogled sa Šibenikom bila samo krinka Krasimira Balakova za sedmeročlani špijunski tim iz Stoke Cityja koji je jučer pohodio Poljud.

Radnoj veznoj liniji neophodan je jedan izraziti kreativac, a tu ulogu po prirodi stvari trebao bi preuzeti Dinko Trebotić.

Komentara 20

TO
Tot
22:25 19.07.2011.

38 vs 18 ;-)

Avatar džon vejn
džon vejn
23:00 19.07.2011.

Večeras sam gleda prvo Dinama a onda Hajduka. Dinamo je dosta dobar, povezan,siguran, brz. Kod Hajduka je golemi napredak u odnosu na prošle sezone, Vuković je bia odličan i već se sad može reć da je pojačanje.

JM
ja-ma
22:17 19.07.2011.

Nije napisano da je Šibenik drugi gol primio s igračem manje,a i nije baš nešto lopta se odbila od Tomasova u gol.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije