Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CRVENI KARTON

Nitko ne želi Uefine ''šeste'' suce

Crveni karton
Reuters
03.03.2010.
u 19:28

Čak 70 posto kapetana nogometnih momčadi-sudionica UEFA-ine Europa lige izrazilo je negativan stav spram petoga i šestog suca, odnosno sudaca koji iza gola prate događanja u 16-ercu.

Za mišljenje su kapetane 48 momčadi sudionica ovosezonskog natjecanja po skupinama Europa lige pitali iz International Football Association Boarda (IFAB), organa koji u ime Međunarodne nogometne federacije i nogometnih saveza otočkih zemalja (Engleska, Škotska, Wales i Irska) vodi brigu o pravilima igre.

Ogromna većina kapetana izjavila je u upitniku da ne vidi svrhu dvama sucima koji sude iza gola.

Dodatni su djelitelji pravde uvedeni eksperimentalno uoči početka ove sezone da bi se minimalizirao broj sudačkih pogrešaka u 16-ercu.

Gotovo pa jednoglasno 48 je kapetana izrazilo sklonost uvođenju tehnologije koja bi otkrivala je li lopta prišla gol-liniju ili ne.

U srijedu je i predsjednik Talijanskoga nogometnog saveza (FIGC) Giancarlo Abete pozvao FIFA-u da omekša svoj tvrdi stav spram videotehnologije. O tom će se pitanju ponovno raspravljati na zasjedanju FIFA-ina Međunarodnog odbora sljedeće subote u Zürichu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije