Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pridružili se egiptu

Nigerija u četvrtfinalu Kupa nacija

Nigerija
AFP
20.01.2010.
u 19:33

Nogometaši Nigerije drugi su četvrtfinalisti Afričkog kupa nacija iz skupine C. Pridružili su se Egiptu koji je već nakon dva kola osigurao prolaz.

Nigerija je u izravnom dvoboju za četvrtfinale u Lubangu pobijedila Mozambik sa 3:0.

Junak utakmice bio je napadač moskovskog Lokomotiva Peter Osaze Odemwingie koji je najprije u 45. minuti sjajnim udarcem ljevicom s vrha šesnaesterca doveo svoju momčad u vodstvo, da bi u drugoj minuti drugog poluvremena zaključio uspješan protunapad za 2:0. Priču je u 86. minuti završio Wolfsburgov napadač Obafemi Martins.

Branitelj naslova Egipat natjecanje u skupini završio je s maksimalnim učinkom. U posljednjem su kolu “faraoni” sa 2-0 svladali Benin zahvaljujući pogocima Ahmeda Al-Muhammadija i Emada Motaeba.

Kup nacija, 3. kolo, skupina C:

Egipat – Benin 2:0 (Al-Muhammadi 7, Motaeb 23)

Nigerija – Mozambik 3:0 (Odemwingie 45, 47, Martins 86)

Redoslijed: 1. Egipat 9 bodova, 2. Nigerija 6, 3. Benin 1, 4. Mozambik 1.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije