Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vedran Runje

''Neka bude kao i prije četiri godine, najvažnije je osvojiti tri boda!''

\'sport 06.06.2009. Zagreb, Maksimir ,kvalifikacijska nogometna utakmica za SP Juzna Afrika. Hrvatska - Ukrajna.Vesran Runje. Photo:Antonio Bronic/Vecernji list\'
Antonio Bronic/PIXSELL
05.10.2010.
u 08:03

Odmah potpisujem pobjedu 4:3! Važno je samo zabiti gol više od njih i veselo se vratiti kći, kaže Runje.

Prije četiri godine, naš prvi vratar Vedran Runje debitirao je u A-selekciji baš u Izraelu! I nije se proslavio, Hrvatska je, istina, pobijedila s 4:3, ali Runje je, u kooperaciji sa Šimunićem, imao prste pri golovima. No, Eduardo je tada briljirao, zabio je "hat-trick".

Tko ne igra, svjež je

– Uh, kako vrijeme leti, čini mi se da je bilo nedavno, a prošle su već četiri godine! I neka se sve opet ponovi, neka bude isti rezultat, odmah to potpisujem! Najvažnija je pobjeda, a ne nečiji pojedinačni učinak – kaže taj vječno nasmijani i elokventni 34-godišnjak, prvi vratar francuskog Lensa.

Runje je u svom klubu standardan, no neki njegovi reprezentativni suigrači ne igraju u svojim klubovima.

– Možemo to pogledati s oblačne i sa sunčane strane. Pogled kroz oblake govori da im nedostaje kontinuitet igranja, da su zbog toga vjerojatno izvan forme. Ali, treba znati da oni koji ne igraju, sjede na klupi u velikim klubovima, gdje je konkurencija vrlo jaka. Bio bi problem kad ne bi igrali u malim klubovima. A kad stanemo na sunčanu stranu, onda možemo reći da su igrači sad odmorni i svježi, željni igre i dokazivanja.

Bi li vas zadovoljio bod u Izraelu?

– Teško je to sad reći, sve ovisi o kretanju rezultata. Povedemo li s 2:0, a domaćin stigne tu prednost, jasno je da ćemo biti nezadovoljni. A u suprotnom, stignemo li mi prednost domaćina, u svlačionici će biti veselo i bod bi onda bio dobar – rekao je Runje i nastavio:

Prati nas peh

– Svaki je bod bitan, najvažnije je ne izgubiti, ali unatoč respektu prema Izraelu i njegovim domaćim rezultatima, imamo snagu i kvalitetu za osvajanje sva tri boda. Samo da nas prestane pratiti peh u realizaciji, stvaramo dosta prilika, ali ne zabijamo golove.

Pogled je, dakle, usmjeren prema Eduardu i Oliću?

– Ma ne samo prema njima! Na svima nama je odgovornost, ali je svakako logičnije da napadači zabiju neki gol, a ne ja! Moj je posao da sačuvam mrežu – kaže Runje.

Ključne riječi

Komentara 4

OB
-obrisani-
08:16 05.10.2010.

Runje: \'\'Neka bude za nas kao za vrijeme World Cupa u JAR-u, dakle spokojno, smireno i bez primljenog gola!\'\'

IN
Individuao
09:07 05.10.2010.

Ma izgubite 100:0, ili pobijedite 300:2, meni ni iz džepa ni u džep. Koje ja imam koristi od tih vaših šutiranja lopte, nikakve! Polupismeni šutači lopte i trčarala zarađuju milijune eura a 30% roditelja ne mogu djecu staviti u vrtić jer nema mjesta ni vrtića. Škole u rasulu, bolnice... važno da se šutira lopta i da nas jebu na sve strane.

OB
-obrisani-
16:20 05.10.2010.

Neće biti kao prije četiri godine, a i tada je bilo \"na knap\" iako smo tada bili jači nego danas. A zašto neće biti? Zato što: - sada nema Roberta Kovača - sada nema Nike Kovača - sada Eduardo nije ono što je bio - sada su židovi sigurno željni revanša zbog onog poraza - sada je ova reprezntacija u padu vjere u sebe - sada i domaći bod s grcima stožer i igrači smatraju uspjehom Zbog svega navedenog kao i onog što nije navedeno, očito je da samopouzdanje pada, a time se spušta i ljestvica koju reprezentacija postavlja sebi. Mislim da nema izgleda da se dobiju židovi u gostima s ovim mentalitetom prikazanim protiv Grčke, koji bih nazvao \"bitno je ne izgubiti\". Ako namirišu strah kod naših, moglo bi biti i katastrofe jer će oni ući u utakmicu 100%. Da napomenem ako je tko zaboravio, tada je Eduardo postigao tri od naša četiri gola, a primili smo tri. I pred kraj utakmice panično izbijali da tako ostane. Ja bih rekao, Hrvatska neće pobijediti u Izraelu ovaj put, a što će biti, to ćemo vidjeti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije