Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hajduk

Neka Anas ponovi igru, ni Messi ne može uvijek zabiti pet golova

\'02.10.2011., Karlovac - Nogometna utakmica 10. kola MAXtv Prve HNL izmedju NK Karlovac i NK Hajduk. Krasimir Balakov trener NK Hajduka. Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL\'
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
09.03.2012.
u 13:33

Veliku brigu za hrvatski nogomet uoči gradskog derbija sa Splitom pokazao je Hajdukov trener Krasimir Balakov

– Utakmica treba biti praznik za grad, od nje moramo napraviti pozitivan marketing za hrvatski nogomet – kazao je Balakov.

Naravno, ipak mu je najvažniji pozitivan rezultat za Hajduk.

– Poznajemo se dobro, i jedni i drugi, priželjkujem dvadeset tisuća gledatelja, tada dobar nogomet neće izostati. A mi svaku utakmicu idemo na pobjedu, to sam rekao odavno – kaže Balakov.

Split ne dolazi u Poljud s blistavim rezultatima, prošlo kolo u Parku mladeži iznenadilo ih je Lučko.

– Njihova utakmica s Lučkim veze s derbijem. Mi smo favoriti, ali gost, koji stiže na derbi sa slabim rezultatima uvijek može biti opasan. Najvažnije je da ignoriramo Split i da gledamo na nas. Vjerujem u svoje igrače, u ovom trenutku imamo dobru harmoniju i želimo potvrditi dobru igru iz Zagreba – rekao je Balakov.

U Splitu je puno bivših hajdukovaca. A neki, poput Čopa i Glumca, koje je Balakov eliminirao iz Hajduka, imat će poseban motiv.

– Split ima pravih igrača, koji su morali igrati u Hajduku poput Križanca i Hrgovića. Čop? Nikada za njega nisam rekao da je loš igrač. I sada imam previše napadača, procijenio sam da će imati malu ulogu kod mene. Nije šala, to je ozbiljna stvar, ja sam mu pomogao, svima koji nisu bili u mojim planovima pomogao sam, jer za njih je najbolje da igraju. A budu li dobri, lako će se vratiti u Hajduk – obrazložio je Balakov.

Splitov trener Bašić nada se pozitivnom rezultatu.

– Nikada ne govorim o kolegama, mene zanima samo moj rad. Sigurno je da će Bašić biti motiviran, znam da je ambiciozan, želim mu uspjeh, a mene zanimaju tri boda – kaže Balakov.

U Parku mladeži nadaju se da će se njihovi brzi napadači lako obračunati sa, smatraju, sporom obranom Hajduka.

– Split ima brze igrače, ali ne slažem se da je naša obrana spora. Može izgledati spora, ali nogomet je u glavama. Andrić i Neretljak su iskusni igrači, znaju kada treba misliti brzo. Dva iskusna u obrani naš su plus, uostalom obranu ne igraju dva igrača nego cijela momčad – kazao je Balakov.

Na trenutak se vratio u Zagreb, utakmicu koju je Hajduk završio s napadačima Vukušićem, Vukovićem, Lendrić i Kiš.

– Želio sam vidjeti kako to izgleda kad igram s pet napadača, kritizirali ste me da igramo s jednim – kaže Balakov.

Uoči Splita velika su očekivanja od Anasa Sharbinija.

– Ne očekujem da Anas ponovi utakmicu kao u Zagrebu, to se događa jednom ili dva puta u sezoni. To je problem kod Anasa, teško je ponoviti onako briljantnu utakmicu. I Messiju se jednom dogodi da zabije pet golova, neće svaki put. Trebamo biti realni s Anasom, ja želim da ponovi onakav pristup utakmici – zaključio je Balakov.

Ključne riječi

Komentara 2

ZM
zmaj5
16:07 09.03.2012.

Ovi naši vrli treneri su se potpuno pogubili.Jučer Čačić sa izjavom da Leko ima više točnih dodavanja od Xavija,danas Balakov sa Messijem,ludnica

Avatar Idler 3
Idler 3
18:40 09.03.2012.

Balakov je barem iskren - Ananas do ljeta više neće odigrat ništ zapaženijeg !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije