Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Italija

Navijačima Genoe petogodišnja zabrana dolaska na stadione

\'17.03.2012., Stadion Maksimir, Zagreb - 1. HNL, 22. kolo, GNK Dinamo - HNK Hajduk. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL\'
Sanjin Strukic/PIXSELL
24.04.2012.
u 17:40

Nedjeljna utakmica 34. kola talijanskog prvenstva između Genoe i Siene pokrenula je lavinu događaja. Podsjetimo, Genoa je pobijeđena sa 4:1, a pri rezultatu 4:0 za goste došlo je do prekida utakmice na pola sata.

Nezadovoljni navijači bacali su baklje, a zatim i utrčali na teren te igračima skinuli dresove. Dan nakon utakmice, ceh je platio trener Alberto Malesani, koji je dobio otkaz, a na njegovo mjesto postavljen je Luigi di Canio.

Zbog prekida koji su napravili, jedanaest navijača Genoe dobilo je petogodišnju zabranu dolazaka na talijanske stadione, a očekuju ih i novčane kazne.

– Ova mjera pogađa ljude koji su nam bili poznati otprije i koje smo identificirali na videosnimkama. Namjeravamo identificirati i ostale ljude koji su sudjelovali u nasilju, ali nisu poznati našim službenicima. Oni će biti kažnjeni i pogođeni jednakim mjerama kao i oni koje smo identificirali – rekao je predstavnik lokalne policije Sebastiano Calvo.

Kažnjen je i klub te će do kraja sezone (dvije domaće utakmice) morati igrati pred praznim tribinama. Genoa u te dvije utakmice na Marassiju ugošćuje Cagliari i Palermo.

Ključne riječi

Komentara 3

KA
kajinx
20:40 24.04.2012.

Navijačima BBB petogodišnja zabrana dolaska na stadione !

ZG
ZGexil
21:26 24.04.2012.

u hrvatskoj: \" nezadovoljni gradjani bacali su kamenje, a zatim i utrcali u sabor te politicarima skinuli cinove. zbog krize koju su prouzrocili politicari, polovica je dobila zabranu pristupa na markov trg, a ostali su zavrsili u remetincu zbog veleizdajeje i pljacke nad vlastitim narodom. evo to bi bile vjesti, a ne neki navijaci, nisu oni hrvatski drustveni prioritet.

JA
JackRussell
14:32 25.04.2012.

Tako se u civiliziranoj zemlji kažanjavaju navijači, a kod nas, okupi se medijska mafija, policija i raznorazni dušebrižnici i zajednički stanu podržavati navijači koji ugrožavaju tuđe živote, samo zato što im Mamić ne želi plaćati mito...nije im dovoljno primati novce od Štimca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije