Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JAR 2010.

Na SP-u bit će najmanje šest Hrvata

Mirko Hrgović
Antonio Bronić/PIXSELL
16.10.2009.
u 10:20

U JAR bi mogli Ćiro Blažević, Hrgović, Pandža, kondicijski trener Švicarske Komes, četiri australska Hrvata, sudac Bebek...

Zlatan Ibrahimović, Luka Modrić, Eduardo da Silva i Peter Čech zasad su najveća nogometna imena koja neće vidjeti Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici. Doduše, bit će tu još jakih imena kad završe afričke kvalifikacije i kad se u Europi odigraju dodatne kvalifikacije, no 18. studenoga znat će se imena svih onih koji će u ždrijeb skupina SP-a, ali i imena velikih igrača koji će zajedno s našim reprezentativcima SP gledati na TV-u.

Još će zvijezda pasti

U manjoj opasnosti je Samuel Eto'o s Kamerunom, ali neće biti lako Riberyju i Henryju s Francuskom, Aršavinu i ruskim zvijezdama, Cristianu Ronaldu (Portugal), Ševčenku (Ukrajina), Keaneu (Irska), Džeki i Ibiševiću, pa i Ćiri Blaževiću (Bosna i Hercegovina) u dodatnim kvalifikacijama, koje će u svakom slučaju proširiti popis otpalih zvijezda.

Hrvatske nogometne reprezentacije, nažalost, ondje neće biti, ali Hrvati će imati svoje predstavnike.

Najsigurniji je Zvonko Komes, kondicijski trener Švicarske kojeg je iz Bayerna povukao Ottmar Hitzfeld. JAR bi morali vidjeti i hrvatski Australci Jason Čulina, Matthew Špiranović, Dario Vidošić i Michael Petković koji su dosad bili standardni u kvalifikacijama. Iako, sad će ih biti manje nego 2006. u Njemačkoj, tada je u reprezentaciji Australije bilo osam igrača hrvatskog podrijetla.

Samo Srbija izravno

Odvede li Ćiro Blažević BiH u JAR, mogao bi povesti i Mirka Hrgovića i Borisa Pandžu, Hrvate u toj reprezentaciji. A Fifa bi mogla povesti i hrvatskog suca. Ivan Bebek zasad jako dobro stoji i neće biti iznenađenje bude li na SP-u dijelio pravdu, barem u prvom dijelu natjecanja. Iz zemalja nastalih raspadom SFRJ, Srbija ide u JAR, Bosna i Hercegovina i Slovenija idu u dodatne kvalifikacije, a Hrvatska je, nažalost, ispala.

Ključne riječi

Komentara 10

MI
mikistjep
20:04 17.10.2009.

Antonio Rukavina je hrvat pa sta mislite kojeg je porijekla Ognjen Vukojevic, Dado Prso, Dario Srna,Aljosa Asanovic, Da Silva itd... covjek kad izabere reprezentaciju izabire i naciju za koju igra i grb koji nosi na dresu, znaci Antonio hrvat ili ne je izabrao svoju sudbinu

Avatar crni djordje
crni djordje
13:54 07.11.2009.

Gospodo hrvati, nije li malo glup naslov \"Na SP-u bit će najmanje šest Hrvata\"...To kao opravdanje sto se reprezentacija nije kvalifikovala ili kako?! A sta mislite koliko ce srba biti....neovisno o reprezentaciji....a da malo spustite optu i krenete u podrskuu bosancima ili slovencima kad vec ne vasoj po krvi ipak vecoj braci, SRBIMA....

BO
Boystar79
10:29 16.10.2009.

Član reprezentacije Srbije je Antonio Rukavina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije