Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
finale prije finala

Mourinho: Šanse za finale su 50:50!

Jose Mourinho
Reuters
19.04.2010.
u 19:56

Jose Mourinho, portugalski trener nogometaša Intera, energično odbacuje tezu da je dvoboj njegova sastava i Barcelone u polufinalu Lige prvaka ''finale prije finala''.

Mourinho, koji je s Portom osvojio Ligu prvaka 2004. godine, ali mu to nakon toga nije pošlo za rukom s jačim momčadima u Chelseaju i Interu, smatra da takva formulacija predstavlja izraz nepoštovanja prema Bayernu i Lyonu, protagonistima drugog polufinala.

- Ne postoji finale prije finala. Ovo je polufinale, a samo će pobjednik izboriti plasman u pravi finale, onaj u Madridu. Lyon i Bayern zaslužuju poštovanje, jer su dosegnuli istu razinu natjecanja kao Barcelona i mi. Svaki od četiri kluba sada ima 25% šansi za osvajanje trofeja. I Bayern i Lyon imaju svoju tradiciju, a na putu do polufinala su eliminirali velike klubove. Lyon je, recimo, izbacio Reala, a Bayern ima Louisa van Gaala, jednog od najboljih trenera na svijetu - kaže Mourinho.

Inter i Barcelona već su se ove sezone sastali u skupini Lige prvaka. Barcelona je bila bolja u obje utakmice, ali je tu, bolju igru materijalizirala samo na domaćem terenu i pobijedila 2-0, dok je na San Siru rezultat bio 0-0. Iako je Barcelona i u toj utakmici imala daleko veći posjed lopte, Mourinho tvrdi da je njegova družina tada odigrala dobru utakmicu.

- Posjed lopte me uopće ne zanima. Ako će pobjednik biti momčad koja će imati veći posjed lopte, onda smo mi već ispali! Kada smo u rujnu prošle godine igrali protiv Barcelone, oni su bili bolji u prvih 10 i u zadnjih 10 minuta utakmice, dok je ostalih 70 minuta proteklo u izjednačenoj igri. Na stadionu Camp Nou je Barcelona bila izrazito dominantna i potpuno zasluženo je pobijedila.

- No, od tada je prošlo mnogo vremena, Oni su isti kao i u studenome prošle godine, a mi smo jako napredovali. Stoga vjerujem da su izgledi za plasman u finale 50-50. Taktički smo mi sada puno kompaktniji, u psihološkom smislu se u odnosu na prošle dvoboje puno toga promijenilo. Znamo da nas čeka težak posao, ali sumnjam da će Barcelona olako shvatiti utakmice protiv Intera - veli kontroverzni portugalski stručnjak.

Sasvim sigurno da niti on neće olako shvatiti najboljeg nogometaša na svijetu Lea Messija, ali najavljuje da na Argentinca neće postaviti ''specijalca''.

- Kao prvo, vidjet ćemo na kojoj će poziciji igrati Messi. Može igrati i na desnoj i na lijevoj strani, ili iza Ibrahimovića, kao što je to bio slučaj protiv Arsenala u Londonu, ili pak iza Krkića, kao što je igrao u Barceloni protiv Arsenala. On je velikan, sjajan igrač koji privlači puno pažnje, ali nije moja navika postavljati ne suparničkog igrača posebnog čuvara. Neće to biti utakmica ''jedan protiv Messija i 10 protiv deset'', već ''11 protiv 11''.

I na kraju, prokomentirao je i činjenicu da je zbog paraliziranog europskog zračnog prometa, Barcelone na putovanje do Milana potrošila 12 sati.

- Da se to meni dogodilo, pokušao bih iskoristiti tu situaciju da još više podignem momčadski duh. Dakako da nije udobno putovati autobusom, ali neki nogometaši, kao nekoć Dennis Bergkamp, bili bi sretni da mogu putovati autobusom umjesto avionom. I mi smo u prošloj rundi igrali u Moskvi protiv CSKA na umjetnoj travi, a oni nisu imali utakmicu prethodnog vikenda. Pa što, nismo se tužili već igrali - u svom stilu je zaključio Mourinho.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije