Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INTER U FINALU S BAYERNOM

Mourinho: Nisu nam dali spavati, sad ni ne trebam

Inter Barcelona
Foto: Reuters
1/10
28.04.2010.
u 23:55

Po receptu Helenia Herrere Specilan one je bunkerom i s 10 igrača gotovo sat vremena slavio. Nakon 2004. opet će imati priliku biti prvakom Europe.

Dežurni redakcijski vic maher je nazvao petnaestak minuta prije kraja Barcelonine opasde Interovih vrata.

- Do kada vrijedi Mourinhova parkirna karta za autobus?


Jedan metak premalo

Da, parkirao je Mourinho autobus s jučer igračima u bijelim dresovima, stavio je i ‘vreće za pijesak’, ali je na kraju digao ruke i trčao lud od sreće po travnjaku neutješnog Nou Campa. Kroz višeslojni bunker zalutao je jedan Piqueov metak za krajnih Barca - Inter 1:0 (u prvoj utakmici slavili su Talijani 3:1).

Helenio Herrera, argentiski trener koji je Internazionale dva puta 19964. i 1995. odveo do naslova europskog prvaka izumitelj je glasovitog “Cattenacia”. Bio je to bunker, nogomet zasnovan na obrani i destrukciji. Mnogi su ga kopirali, ali najbolje je to učinio Jose Mourinho.


Pep dvaput nadmudren


Mourinho je Guardiolu dvaput nadmudrio. Prvi put u Milanu presingom i napadom, sada bunkerom, a sve je začinio pobjedom u psihološkom ratu. Naime, pola sata prije utakmica Jose je izveo svoju momčad na Nou Camp, igrači su slušali zvižduke 90 tisuća navijača, a bio je to trik kako da Mourinho opusti svoje igrače prije odlučne bitke.

U 90. minuta smo vidjeli četiri dvojbene odluke belgijskog arbitra Franka de Bleeckerera. Prvo: prestorgo je isključio interovca Mottu, drugo: čini se da je Pique bio u zaleđu kod jedinog gola, treće: nismo sigurni da Dani Alves nije povučen u kaznenom prostoru, četvrto: Krkić je zabio za prolaz, ali je sudac prije dao znak da je Keita igrao rukom. Jest, ali lopta je bila napucana, te nije dala prednost Španjolcima. No, sutra više nikog neće biti briga. Jose Mourinho će nakon 2004. i naslova prvaka Europe s Portom imati priliku Interu donijeti treći naslov u povijesti. Zasluženo? Apslotno, za razliku od Pepa znao je što želi!

Komentara 16

SP
spirou
01:44 29.04.2010.

napucana lopta koja nije dala prednost španjolcima??? kako nije dala, kad je zaustavio loptu rukom i onda asistirao za gol??? ajde,novinar...liječi se

JM
ja-ma
01:49 29.04.2010.

Inače ne gledam,ne zanima me i ne znam koji je novinar pisao članak,no kada piše Flak to skužim odmah nakon prve rečenice.Tako djetinjasti stil pisanja sam imala u petom osnovne.

ML
mladen3x
13:15 29.04.2010.

darkobbb i slicna ekipa-Inter je pojeo Barcelonu u prvoj a u drugoj odigrao pametno a to sto je Barcelona nesposobna dati gol to je njihov problem.Imaj loptu 90 minuta ali ako nisi zabio nisi prosao i to je to.Usput,ljepota ja prolazna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije