Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA PRVAKA

Mourinho: Barcelona je opsjednuta finalom u Madridu

Jose Mourinho
AFP
28.04.2010.
u 08:41

Portugalski strateg Intera Jose Mourinho tvrdi kako je Barcelonina želja da obrani naslov nogometne Lige prvaka na travnjaku svojega najvećeg rivala Reala u Madridu (22. svibnja) postala nezdrava opsesija.

- Kada smo igrali u Barceloni u studenom (u skupini, 2-0 za Barcelonu), navijači su već pjevali “idemo u Madrid”. Ono što ja želim poručiti svojim igračima jest da slijede svoj san, ali da od toga ne stvaraju opsesiju, jer za Barcelonu finale u Madridu nije san, već opsesija – komentirao je Mourinho, čija momčad iz prve polufinalne utakmice sa San Sira nosi prednost 3-1.

- Kada govorimo o snu, govorimo o ponosu, a svi moji igrači bit će jako, jako ponosni da dosegnu finale bilo u Madridu, Moskvi, Londonu, bilo gdje, ali za njih je drugačije, oni su ostvarili svoje snove naslovima u Romu, u Parizu, a sada su opsjednuti Madridom – dodao je Portugalac, koji će pokušati odvesti Inter do krova Europe prvi put nakon 1965. godine.

Mourinho je dobro upoznat s mentalitetom katalonskog kluba jer je ondje radio kao prevoditelj pokojnom Bobbyju Robsonu i bio je pomoćnik Louisu van Gaalu pa dobro zna što za Barcelonu znači pobjeda u Madridu.

- Bio sam na finalu (Kupa kralja, na Santiago Bernabeuu) između Betisa i Barcelone 1997. (3-2 za Barcelonu nakon produžetka). Bio sam ondje kao prevoditelj i dobro sam sve razumio. Vidjeti katalonske zastave na Bernabeuu i čuti ljude kako viču “Barça, Barça” bila je velika stvar za njih.

- Kod Intera je stvar drugačija. Prošlo je više od 40 godina otkako je Inter bio u finalu Lige prvaka pa je tako naslov za Interove igrače i navijače san.

Za njega osobno, ističe, naslov je prije bio san, ali više nije jer ga je osvojio s Portom 2004.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije