Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRUNO JURČIĆ

''Moramo se zabrinuti ako su Sopić, Mumlek i Vugrinec najbolji''

Kruno Jurčić
Goran Stanzl
16.04.2010.
u 16:53

- Okolnosti u kojima radim i te kako su otežavajuće - kaže Dinamov trener Kruno Jurčić.

Zdravstvena slika Dinama malo je bolja, Mandžukić, Butina i Morales kandidiraju za današnju utakmicu sa Zagrebom, koji ih je dvaput pobijedio.

– Motivirani su radi ostanka u ligi, a i naš je motiv velik jer u subotu možemo postati prvaci – pričao je Kruno Jurčić, a o suparničkom treneru Igoru Štimcu dodao:

– Mislim sve najbolje o njemu, iako se ne družimo svaki dan. Ušao je u težak posao, no borac je i želim mu uspjeh sa Zagrebom.

Jurčić je iz Zagreba istaknuo Davora Vugrinca.

– Prije sam isticao Sopića i Mumleka, sad Vugrinca, redom starije igrače, a to je zabrinjavajuće za naš nogomet – objasnio je Kruno i s njime se treba složiti.

Hoćete li do kraja HNL-a filtrirati igrače za Europu?

– To radimo cijelo proljeće.

Navijači su dolazili na trening pa su se obrušili na Sammira, kako to utječe na momčad?

– Imam mišljenje o tome, ali ga neću reći jer se sve čita između redaka.

Dojam je da je trener ljutit zbog kritika na igru..

– Lijepe igre nema kad je u deset utakmica igralo deset različitih sastava, postava s priprema odigrala je 20 minuta jedne utakmice. Ali, ostvario sam svoj najveći trenerski rezultat, prvi smo, pet kola prije kraja imamo 11 bodova prednosti. I gdje god sam bio postigao sam najbolji rezultat u povijesti kluba. U Dinamu postoje brojne otežavajuće okolnosti. Jedini sam Dinamov trener koji nema niti jednog standardnog reprezentativca bilo koje zemlje, koji ima pet igrača kojima je ovo prva sezona HNL-a. Ali, sve ću to iznijeti na kraju sezone.

Zar sve to niste očekivali?

– Previše smo kritični. Igrači nam više ne stasaju u Interu i Zrinjskome, već kod nas, i zato mora u igri biti dječjih bolesti. I stojim iza toga da treba stvarati igrače, da se prodaju, ali ne znam zašto je stav javnosti tako negativan – rekao je Jurčić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije