Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODRŠKA SVLAČIONICE

Modrić: S Bilićem smo i u dobru i u zlu

Hrvatska Letonija (1)
Foto: Pixsell
1/5
12.10.2011.
u 07:52

Bilićevi igrači nisu znali da su 16 minuta bili na Euru, a nakon pobjede nad Latvijom nije bilo slavlja.

Laknulo je i kockastima kad su čuli odluku "odozgo", da im neće preko noći u kabinu ubaciti novog šefa, da će do kraja kvalifikacijskog ciklusa gledati u Bilićev izbornički štapić.

– Bilić zna da ima našu podršku, da smo uz njega i kad je dobro i kad je loše. Bilo nam je teško ovih nekoliko dana, svi smo razočarani, još nam nije jasno zašto smo u Grčkoj odigrali tako slabo. Ali, vidite i sami, ima u nama još žara. U sebe ne sumnjamo jer znamo koliko vrijedimo, da smo kvalitetni – rekao je Modrić.

– Nažalost, nije nam bilo dosta. Pokazali smo karakter, šteta što im nismo zabili još nekoliko komada. Ali, što je, tu je. Jasno, nismo slavili u svlačionici. Nije vrijeme za slavlje, tek nam je malo lakše jer smo odigrali kako treba – prenio nam je Luka Modrić.

S kapetanom Darijem Srnom porazgovarali smo o tome što im je izbornik rekao u poluvremenu, kako ih je motivirao, je li bacao lažni Rolex u zid...

– Rekao nam je istu rečenicu kao i u Maksimiru protiv Izraela: "Ne gubite nadu ni vjeru u sebe, bolji smo, zabit ćemo ga!" – prenio nam je kapetan.

A igra?

– To je to! Ovo je bila prava Hrvatska, onu koju želimo svi, i mi, i navijači i mediji. Protekla tri dana, od Atene do Rijeke, u Rovinju smo svi bili zbunjeni, nije nam bilo lako ni istrčati na teren, igrati... Optimistični smo svi kad je riječ o dodatnim kvalifikacijama jer kvalitetni smo, to nam nitko ne može osporiti – dodao je Srna.

Eduardo, heroj utakmice, koji je napokon probio mrežu Latvijaca, otkrio je da nisu znali da su punih 16 minuta bili na Euru...

–  Nismo znali rezultat, nismo to ni željeli znati. Mi smo ionako propustili svoje šanse. Nije loše biti ni drugi, no navikli smo biti na vrhu. Ako odemo na Euro, ionako će se sve ovo zaboraviti...

Josip Šimunić priželjkuje najjačeg mogućeg protivnika:

– Pokazali smo da znamo posao, no imamo mi još popravnih do cilja, čekamo s nestrpljenjem ždrijeb. Volio bih da dobijemo najtežeg protivnika jer više ćemo se koncentrirati na nogomet, nećemo se tada braniti.

Vratar Stipe Pletikosa prekrižio je "neželjene".

– Vjerujem da idemo na Euro, pogotovo ako "šef" ostane s nama.

Šef ostaje s vama...

– Sjajno! Samo... bilo bi dobro da izbjegnemo Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu – "mantra" Pletikosa.

Ključne riječi

Komentara 53

GR
Gradinar
08:07 12.10.2011.

Luka, lijepo je od vas što ste sa Slevenom i u dobru i u zlu. To lijepo zvuči, ali nije Slaven trčao igralištima, već ti, a pokazao si i sinoć da ne stojiš iza tih riječi. Naime, Luka, nisi ti pozvan u Sabor ili na neku tribinu da nekoga zanima što ti imaš reći, ti si pozvan igrati nogomet a to ne radiš dobro. Vi ste svi zajedno Bilića potpuno izdali na puno utakmica, kad već toliko vičete kako ste uz njega. Bez obzira na njegova trenesrak uputsva vi znadete igrati nogomet i mogli ste sami i bez trebera odigrati ponešto. A ovo što ste radil u ovim kvalifikacijama je dno dna i pokali ste da vi ni iza čega ne stojite. S druge strane, vi niste Bilićeva momčad nego momčad Republike Hrvatske. Tako se ponašajte, i klonite se velikih riječi, nisu vaši navijači kreteni. Najbolji ste kad šutite.

JO
jolly
08:07 12.10.2011.

\"još nam nije jasno zašto smo u Grčkoj odigrali tako slabo\" kaže Modrić Treba nam netko kome je to jasno. Istina je daje bio veći angažman, ali to je nažalost bilo sve. I dalje nema dubinskih lopti kroz sredinu, i dalje Bilić luta sa sastavom. Protiv Grčke smo igrali saklasičnim centarforom, a bez krila koja bi mu nabacivala lopte. Jučer smo imali krila, ali nismo imali klasičnog centarfora. Dosta je alibi igre sa nominalno najjačim imenima. Probojnost smo dobili tek kad su ušli Perišić i Vida. Protiv ovakvog bunkera ostaviti Klasnića na klupi može samo trener-diletant. Pobjedili jesmo, ali za dodatne kvalifikacije nam treba netko ko ima kompas i koji će nas odvesti na Euro bez stresa.

JO
jolly
18:07 12.10.2011.

Poručio Mamić Biliću: \"Odlučio sam da ostaneš izbornik, a sada poslušaj sastav za iduću utakmicu...\"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije