Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dječje selo Lekenik

Mladi poručili: Dosta nam je nereda, hoćemo kulturno navijanje!

Srebrić
VL
06.06.2010.
u 16:08

Glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić pohvalio je inicijativu mališana i podupro ih, a zanimljiv mu je bio i metlomet - nova igra osmišljena u SOS selu.

Najmlađi navijači napokon su i službeno podigli svoj glas protiv sve učestalijih nereda na sportskim natjecanjima u Hrvatskoj.

Potpisivanje peticije

U SOS Dječjem selu Lekenik održana je sportsko-edukativna priredba "Navijajmo kulturno" koju su pokrenula djeca iz SOS Dječjeg sela i mladež Nogometnog kluba Lekenik, udruga Planeta patuljaka Sisak i Zajednica sportskih udruga i klubova Općine Lekenik. Priredbu je posjetio i glavni tajnik Hrvatskog nogometnog saveza Zorislav Srebrić sa suradnicima te je potpisao peticiju najmlađih navijača za kulturno navijanje na stadionima i u dvoranama. Peticija će se nastaviti potpisivati do kraja godine u svim županijama. Malo kazalište bajki prikazalo je gostima i sudionicima edukativno-scenski hip-hop igrokaz koji upozorava na štetnost negativnog navijačkog ponašanja, ali i upućuje na načine primjerenog bodrenja svojih ekipa. Djeca su se natjecala u stolnom nogometu i novoj inačici nogometa i hokeja – metlometu osmišljenom u samom SOS Dječjem selu.

Zorislava Srebrića cijeli je događaj i ambijent impresionirao.

Slavili mladi nogometaši

– Svi smo impresionirani SOS selom i njegovim izgledom, sportskim terenima, posebno aktivnošću djece. Tu je toliko živosti i radosti da svi moramo pojačati svoje aktivnosti baš u ovakvim nogometnim izvorištima, a drago nam je da tu igraju i djevojčice. Pohvaljujem rukovodsvo Sela i nogometnog kluba jer su na jedan vrlo organiziran način priredili ovakvu sportsku manifestaciju s porukom o kulturnom navijanju. Ovu inicijativu treba promovirati i u drugim sredinama, da mlađi i stariji uče iz takve priredbe kako se treba kulturno navijati. Ona se neće moći realizirati na brzinu, ali kontinuiranošću i upornošću dat će rezultate – rekao je Zorislav Srebrić pohvalivši i novu inačicu nogometa – metlomet koji mu se učinio vrlo zanimljivim i zabavnim.

Ova akcija, koja se nastavlja potpisivanjem peticije diljem Hrvatske, završila je nogometnim susretima limača Dječjeg sela i NK Lekenika protiv djelatnika Sela i kluba. Pobjedu su slavili mlađi nogometaši.

Ključne riječi

Komentara 1

FE
febo
08:19 07.06.2010.

Evo istine , da kad se radi sa djecom da ima rezultata. I mislim da je to ispravan put , djecu od malih nogu učiti pristojnosti i kulturi , veseliti se pobjedi , a dostojanstveno podnositi poraz..., jer kad znaš dostojanstveno podnijeti poraz , taj poraz pretvaraš u pobjedu !!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije