Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZA NASLOV PRVAKA

Milito: Postigao sam gol karijere

Diego Milito
Reuters
17.05.2010.
u 10:42

Golom Diega Milita iz 58. minute Inter je u nedjelju pobijedio Sienu 1-0 i došao do petog uzastopnog, a 19. ukupno naslova najbolje momčadi talijanskog nogometnog prvenstva.

Milito je ove sezone postigao 22 prvenstvena gola za nove/stare talijanske prvake. Međutim, ovaj će svakako zauzeti posebno mjesto u njegovom sjećanju. Priznaje to i sam drugi strijelac Serije A:

- Ovo je svakako najvažniji gol koji sam zabio u karijeri.

Dva boda od naslova ostali su udaljeni Romini nogometaši kojima je "kapu skinuo" golman Intera Julio Cesar:

- Prvenstvo je bilo uzbudljivo zahvaljujući Romi kojoj treba čestitati. Ipak, mi smo ti koji slavimo na kraju i u tome ćemo itekako uživati.

Zadovoljstvo sezonom u kojoj Inter ima mogućnost doći do tri naslova prvaka osvoje li protiv Bayerna Ligu prvaka (već su uz prvenstvo osvojili Talijanski klub) iskazao je i vlasnik kluba Massimo Moratti:

- Iznimno sam zadovoljan. Borili smo se do samoga kraja i zasluženo došli do naslova prvaka. Možemo li ovo nazvati Mourinhovim "scudettom"? Naravno da možemo, za naslov je zaslužan on.

Veznjak Dejan Stanković je dodao:

- Nije bilo lako, ali stigli smo do petog uzastopnog naslova. Zahvala klubu koji je okupio ovako jaku momčad i pridodao joj Josea Mourinha, najboljeg svjetskog trenera. On je taj koji nas je uvjerio u to koliko smo jaki.

S kapetanskom vrpcom oko ruke Interovom igrom dirigirao je Javier Zanetti:

- Naslov smo osvojili protiv svih i svačega. Nitko nam nije ništa poklonio. Dokazali smo snagu.

Ranieri: Mi smo moralni pobjednici   
- Očekivalo se da Inter osvoji prvenstvo, pa se nas može smatrati moralnim pobjednicima - rezime je sezone talijanskog nogometnog prvenstva Rominog trenera Claudija Ranierija...

- Nevjerojatno je ono što smo napravili kroz sezonu od kada sam stigao ovamo. Sjećam se protestiranja navijača i uspavanih zvijezdi kluba. Ipak, dečki su stali uz mene i napravili smo nešto nevjerojatno, usprotivili se Interovom već sigurnom osvajanju naslova prvaka. Obećali smo navijačima borbu do posljednjeg kola i to smo i učinili. Nismo stali sve dok se nije čuo posljednji sučev zvižduk.

- Čestitke, naravno, idu Interu, ali ja ću svakog svojeg nogometaša ponaosob izgrliti. Naša se sezona može smatrati dobrom, imali smo u njoj niz od 24 utakmice bez poraza - zaključio je Ranieri za kojeg je Gian Paolo Montali, šef odjela za ljudske resurse u rimskom klubu, kazao da će i sljedeće sezone biti na Rominoj klupi.

Oko 1500 navijača dočekalo je u zračnoj luci momčad "vučice" po povratku s posljednje utakmice u sezoni (pobjeda kod Chieva 2-0).

- Ponovno je došlo vrijeme da se zahvalimo navijačima, jer za način na koji su nas podržavali trebamo se konstantno zahvaljivati. Sve što smo napravili njihova je zasluga, oni su posebni, jedinstveni, oni su naša žila kucavica - kazao je kapetan momčadi Francesco Totti.

- Sve do kraja davali smo sve od sebe i na to moramo biti ponosni. Ocijenio bih nas s 9.5 od maksimalnih 10 za ovu sezonu. Za savršenu ocjenu nedostajao je samo naslov, on bio bi šlag na torti naših uspjeha - izjavio je vratar Julio Sergio.

Nicolas Burdisso se nadovezao:

- Ne žalimo ni za čime. Kada se pogleda kako smo startali u sezonu u kojoj smo se do posljednjeg kola borili za naslov onda prevladava osjećaj zadovoljstva.

- Priuštili smo Interu pakao sve do samoga kraja. Ostaje nada da ćemo i mi, koji smo bili tako blizu, uskoro slaviti naslov prvaka - dodao je Daniele De Rossi.

Ključne riječi

Komentara 1

EU
EUPatriot
12:50 17.05.2010.

Milito: Postigao sam gol karijere Olić: Na SP 2010 ne planiram postiči nijednog gola..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije