Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INTER EUROPSKI PRVAK

Milito nikad sretniji, Van Gaal radostan zbog Josea

'Inter Milan\'s Diego Milito celebrates scoring against Bayern Munich during their Champions League final soccer match at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid May 22, 2010.     REUTERS/Toby Melvill
Foto: 'TOBY MELVILLE'
1/5
22.05.2010.
u 23:11

Apsolutni junak subotnje večeri za Interovu nogometnu momčadi bio je argentinski napadač Diego Milito. Postigao je oba pogotka u 2-0 pobjedi "nerazzurra" protiv Bayerna u finalu Lige prvaka.

- Sreću kakvu sada osjećam nisam osjetio nikada u životu. Toliko smo željeli ovaj naslov, za predsjednika Morattija koji je toliko čeznuo za njime i koji je strastveni navijač ovog kluba. Zaslužili smo ovo - kazao je Milito, dodavši:

- Nadam se da ću i sljedeće sezone braniti Interove boje. Ne znam što će se dogoditi, ali znam da želim ostati i da sam zahvalan Interu što me je želio prošloga ljeta.

 
- Nisam plakao, ali vidio sam Josea Mourinha kako plače. Dokazuje to koliko mu je ovaj klub prirastao srcu - izjavio je Massimo Moratti, predsjednik novog klupskog prvaka Europe, Intera...

- Velik je pritisak bio na leđima naših igrača, no oni su ga podnijeli i odigrali sjajnu utakmicu. Ovo je trenutak u kojem moramo uživati. Odigrali smo fantastično cijeli turnir i naša je pobjeda zaslužena - dodao je sretni Moratti kojem zasigurno slijedi i nešto teže razdoblje.

Lahm: Neiskorištene prilike stigle su na naplatu   
Trostruka kruna ove je sezone pripala nogometašima Intera koji su naslovima u talijanskom prvenstvu i kupu u subotu dodali i onaj za najbolju momčad Lige prvaka. Bayern je ostao "samo" na Bundesligi i DFB Pokalu...

- Treba biti iskren i reći da je Interova pobjeda u potpunosti zaslužena. Sada samo žalosni, ali veliko je postignuće i igrati u finalu Lige prvaka. Talijanska se momčad dobro branila, a mi nismo uspjeli podići našu igru na višu razinu i probiti njihov posljednji red - komentar je Hans-Jörga Butta, golmana bavarske momčadi.

Phillip Lahm je dodao:

- Mišljenja sam da smo prvi dio utakmice odigrali u prevelikom strahu. Nedostajalo nam je hrabrosti. Drugi je dio bio bolji. Nadali smo se, imali smo i prilike početkom nastavka, međutim, u ovakvim utakmicama one neiskorištene stižu na naplatu.

Chivu: Nisam znao hoću li ikad zaigrati, kamoli osvajati trofeje   

Rumunjski branič Intera Cristian Chivu imao je sezonu punu uspona i padova. Od ozljede lubanje koja mu je ozbiljno ugrozila život i nastavak karijere došao je do osvajanja trostruke krune...

U finalnoj utakmici s Bayernom (2-0 pobjeda Intera) Chivu je nastupio sa zaštitnom kapom, a po završetku utakmice jedva je susprezao suze.

- Nisam znao hoću li ikad više moći igrati, a kamoli da ću pet mjeseci nakon incidenta osvojiti tri trofeja. Ovo je san – rekao je Chivu, koji je u siječnju nakon sudara s igračem Chieva Sergiom Pellissierom morao na operaciju kako bi mu se odlomljeni komadići lubanje odstranili iz mozga.

- Nije bilo nimalo lako. Naporno smo radili cijele sezone i dokazali smo da smo karakterna momčad osvojivši ovaj naslov. Ovakve turnire možete osvojiti jedino ako ste prava momčad. Stalno nam je nešto nedostajalo za uspjeh u Europi, ali sada smo shvatili što je to bilo, mala doza sreće. U principu se Liga prvaka osvaja ili gubi zbog sitnih detalja. Ne smije se griješiti i moraju se iskoristiti protivnikovi propusti, a mi smo to ove sezone uspješno napravili.

Van Gaal: Osjećam radost zbog Mourinha    
Na Santiago Bernabeuu su u subotu i nogometaši Intera i Bayerna lovili treću ovosezonsku titulu. Tu sreću su uspjeli osjetiti igrači talijanske momčadi slavivši 2-0...

Apsolutni junak utakmica bio je Argentinac Diego Milito koji je postigao oba pogotka i to na maestralan način. Unatoč porazu, trener Bayerna Louis van Gaal nije širio oko sebe nezadovoljstvo, već je ponosno ustvrdio:

- Nakon utakmice sam čestitao i zagrlio svakog od svojih igrača. Bila je ovo velika sezona za nas i čast mi je bilo voditi te dečke. Isto tako, odigrali su odličnu finalnu utakmicu i ne mogu biti ljut kada izgubimo na ovakav način - rekao je Nizozemac i čestitao suparniku:

- Osjećam radost zbog Mourinha. Znamo se jako dobro, radili smo zajedno i mogu reći da je osvojio ovaj veliki naslov u svom stilu.

Van Gaal i Mourinho su zajedno radili u Barceloni, od 1997. do 2000. godine, kada je Van Gaal bio prvi trener, a Portugalac njegov pomoćnik.

Netko je, nakon finala u Madridu, upitao Van Gaala je li mogući razlog poraza neigranje Francka Riberyja u subotnjem ogledu, na što je Van Gaal odgovorio:

- Neću tražiti alibije, niti imam pravo na njih. Igrali smo bez Riberyja i protiv Juventusa i protiv Lyona, pa smo slavili. Možda je nedostajala trunka kreacije više u našoj igri koju bi donio Ribery, ali to nije razlog našeg poraza.

Komentara 5

EU
EUPatriot
23:26 22.05.2010.

Pravi majstor u pravo vrijeme...

EU
EUPatriot
23:58 22.05.2010.

Treba priznati da je u finalu Ivica Olić bio slab i bezopasan ali da FC Bayern nije njega imao uopšte nebi ni došao do te utakmice.. Iza Olića je ipak sjajna sezona i što se mene tiče super je igračrač i pravi borac...

VL
vladek
06:47 23.05.2010.

Slaba tekma u kojoj su prednjačili Interovci,sistemom 8-2 i čekali na kontre.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije