Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA PRVAKA

Milan napunio Arsenal, već osigurao prolaz

'Swedish soccer player Zlatan Ibrahimovic waves to supporters during a presentation during the Italian Serie A soccer match between AC Milan and Lecce at the San Siro stadium in Milan August 29, 2010.
'ALESSANDRO GAROFALO'
15.02.2012.
u 22:44

Liga prvaka, osmina finala, prvi susreti: Milan - Arsenal 4:0 (Robinho 2, Boateng, Ibrahimović 11m), Zenit - Benfica 3:2.

Zamijenili su dresove i zagrljeni napustili travnjak. Junak milanskog dvoboja, Zlatan Ibrahimović, nešto je šaptao Arsenalovoj legendi Thierryju Henryju, koji se vraća u SAD i vjerojatno se na San Siru zauvijek oprostio od Arsenalova dresa. I to u zacijelo najgoroj utakmici koju je Arsenal odigrao u zadnje vrijeme, Milan je na krilima razigranog Ibrahimovića (dvostruki dodavač i strijelac iz 11-erca koji je na njemu bio i napravljen!) pregazio englesku momčad pobijedivši čak 4:0 (2:0) i tako izborio četvrtfinale Lige prvaka.

Trebalo bi se, naime, dogoditi čudo nad čudima pa da Milan ne uđe među osam, no za takvo čudo nema ni mrvice temelja – niti Arsenal ima potrebnu klasu za to, niti bi se Milan mogao tako gadno opustiti...

Kako je ta statistika gdjekad lažljiva! Milan je baš u svemu nadigrao Arsenal, a posjed lopte bio je 54:46 posto za goste! Udarci u okvir vrata bili su 5:5 (ukupno 16:8), no Milan je zabio četiri gola, a Arsenal je samo dva puta opasno zaprijetio (Abbiati je izvrsno obranio udarce Van Persiea) i zapravo je dobro prošao na San Siru. Kad je Ibrahimović ovako raspoložen, onda je ovaj dobro posloženi Milan pripravan i za najveće domete. Zanimljivo, zadnji put kad je prošao osminu finala Lige prvaka, prije pet godina, Milan je to natjecanje i – osvojio...

Dodajmo da je talijanska agencija Ansa javila da je uoči utakmice bilo nereda u centru Milana, na Piazzi Duomo. Pijani engleski huligani s obilježjima Arsenala sukobili su se s policijom i Milanovim navijačima. Sve je počelo verbalnim sukobom između navijačkih supina, a kad su došli karabinjeri, oko 200 Engleza gađalo ih je flašama. Jednom je Arsenalovu navijaču ozlijeđena glava, a jedan je uhićen.

Po užasnoj hladnoći u Saint Petersburgu (bilo je -12 stupnjeva Celzija!), domaći je Zenit svladao Benficu 3:2 (1:1). Gosti su poveli, no domaćin je preokrenuo rezultat (prekrasan je bio Semakov pogodak za 2:1 nakon dvostrukog igranja petom ruskih igrača!), a pravu smo dramu vidjeli pri kraju, kad je najprije Cardozo izjednačio u 87. minuti, da bi minutu kasnije Širokov svojim drugim pogotkom ipak donio prednost domaćinu.

STRIJELCI: 0:1 Maxi Pereira (20., Cardozo), 1:1 Širokov (27., Hubočan), 2:1 Semak (71., Bistrov), 2:2 Cardozo (87.), 3:2 Širokov (88.).

Uzvratne utakmice igraju se 6. ožujka u Londonu i Lisabonu.

MILANO – Stadion Giuseppe Meazza.

MILAN – ARSENAL 4:0 (2:0)


MILAN: Abbiati - Abate, Mexes, Thiago Silva, Antonini - Van Bommel; Nocerino, Seedorf (od 12. Emanuelson) – Boateng (od 70. Ambrosini); Ibrahimović, Robinho (od 84. Pato).

ARSENAL: Szczesny - Sagna, Koscielny (od 44. Djourou), Vermaelen, Gibbs (od 66. Oxlade-Chamberlain) - Song, Rosicky – Walcott (od 46. Henry), Ramsey, Arteta - Van Persie.

SUDAC: Viktor Kassai (Mađarska). GLEDATELJA: 65.000.

STRIJELC
I: 1:0 Boateng (15., Nocerino), 2:0 Robinho (38., Ibrahimović), 3:0 Robinho (49., Ibrahimović), 4:0 Ibrahimović (79., 11m).

IGRAČ UTAKMICE
: Zlatan IBRAHIMOVIĆ.

 

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije