Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Barcelona - Bayer 7:1

Messi za povijest: Prvi s pet golova!

Lionel Messi (1)
Foto: Reuters/Pixsell
1/22
07.03.2012.
u 22:23

Lionel Messi postao je prvi igrač u povijesti Lige prvaka koji je zabio pet golova u jednoj utakmici (Barcelona - Bayer 7:1).

Znamo da je Barcelona predvođena Messijem čudo, da im nema ravnih, ali da baš svakih 10 minuta zabiju gol respektabilnoj momčadi poput Bayer Leverkusena, to je za aplauz. A kad tome dodamo da je Messijevih pet golova - povijest, onda je to čudo!

Rekorder Messi


Nije bilo pitanje tko će zabiti gol, nego kada i koliko. Dakako, Messi je lobirao vratara gostiju u 25. minuti. U 42. je Iniestinu loptu gurnuo lijevom nogom u rašlje. Treći gol? Opet Messi... Prešao je "flastera" Schwabba, a ovog puta neobranjivo pucao desnom lijevom nogom.

Izjednačio je tako rekord Filippa Inzaghija s trećim hat-trickom u Ligi prvaka. Dodajmo kako su tri hat-tricka zabila, ali zajedno tri Barcelonina igrača Rivaldo, Ronaldinho i Eto'o, svaki po jedan. Messi je postao prvi u povijesti koji je u istoj sezoni LP zabio dva hat-tricka. No, tu se tek zagrijavao

Tellov debi iz snova

Mladi Tello okusio je kako je igrati u Ligi prvaka na najljepši način, pogotkom. Namjestio si je sam loptu, opalio i matirao Lena. Isto je u ponovio u 55. i 62. minuti.

No, show je bio Messijev, četvrti gol ubacio je u 59. minuti... Postao je prvi igrač u Ligi prvaka koji je zabio dva puta četiri gola. Samo se to dogodilo osam puta, a nitko nikada nije zabio pet u jednoj utakmici!

Bilo je još više od pola sata igre, rijetki su sumnjali da neće postaviti rekord.

Pet minuta prije kraja se upisao u povijest. Prvi puta ikada u Ligi prvaka netko je zabio pet golova. Netko? Lionel Messi...

Ćorluka imao sreće

Dodajmo kako se u 64. minuti dogodilo se nešto nevjerojatno. Naime, Barcelonini igrači odigrali su krivo doigravanje! Nešto su se zbunili, a lopta je otišla izvan granica igrališta.

Ispalo je još kako je Vedran Ćorluka imao i sreće u nesreći. Ozlijedio se na utakmici Hrvatske i Švedske, nije mogao igrati na Nou Campu. Sreća u nesreći, jer ovakvi porazi ostavljaju traga, pamte se cijeli život...

Nismo spomenuli Bayer? Zabili su gol u zadnjoj minuti, Bellarab je zatresao mrežu, kada je Valdes već odlazio u svlačionicu. Pep im je zapljeskao za počasni gol, a Messi tražio loptu kako bi je odnio kući i spremio...

Barcelona: Valdes, Alves, Pique, Mascherano, Adriano, Xavi, Busquets, Iniesta, Cesc, Pedro, Messi

Leverkusen: Leno, Schwaab, Reinartz, Toprak, Kadlec, Castro, Bender, Rolfes, Renato Augusto, Kiessling, Derdiyok

APOEL izbacio Lyon

Dodajmo kako je APOEL nakon izvođenja jedanaesteraca izbacio francuski Lyon 1:0 (prva 0:1)

Već na početku susreta gol za domaćine zabio je Manduca, a mreže su mirovale i do 120 minute.

U raspucavanju su s bijele točke bili precizni svi do serije 3-3, a posljednja dva udarca Lyonovi igrači Bastos i Trickovski su promašili.

Dejan Lovren dramu je pratio s klupe.

 

Ključne riječi

Komentara 24

LI
list68
08:35 08.03.2012.

Dobro da Čorluka nije igrao, dobili bi još tri.

Avatar Idler 3
Idler 3
22:41 07.03.2012.

Svaka čast al gdje su sad oni kaj su se smijali Dinamovim rezultatima od jesenas ?!

Avatar germanikus
germanikus
22:56 07.03.2012.

A ja mislio da je Dinamo najgora ekipa!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije