Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
the wally with brally

McClaren: Zaslužili smo ovaj naslov

Steve McClaren
VL
02.05.2010.
u 18:54

Engleski nogometni trener Steve McClaren dobio je dan uoči proslave 49. rođendana najljepši poklon. S nizozemskim Twenteom osvojio je naslov prvaka u Eredivisiji.

Pobjedom u gostima kod NAC Brede s 2:0 u posljednjem, 34. kolu, Twente je prigrabio naslov s bodom prednosti ispred Ajaxa, koji je, također, slavio pobjedu u zadnjem kolu, s 4:1 u gostima kod NEC-a iz Nijmegena. Prema tome, u slučaju bilo kojeg rezultata osim pobjede, momčad iz Enschedea ostala bi bez svog prvog naslova pod tim imenom (od 1965. godine), a drugog, ako uzmemo u obzir da je Twente nasljednik Sportclub Enschedea, koji je bio prvak Nizozemske daleke 1926. godine.

Ovo je tek treća sezona od zadnjih 35, a druga zaredom, u kojoj naslov prvaka nije osvojio jedan od tri najjača nizozemska kluba, Ajax, PSV ili Feyenoord. Lani je prvak bio AZ Alkmaar, a Twente je u prvoj sezoni pod ravnanjem bivšeg izbornika Engleske Stevea McClarena osvojio drugo mjesto. Da taj uspjeh nije bio slučajan, potvrdila je ova sezone, u kojoj je McClarenova družina bila još bolje, te se zasluženo dokopala trofeja.

Twente je prvenstvo okončao sa 86 bodova, jednim više od Ajaxa...

- Fantastično! Zaslužili smo ovaj naslov. Ajax nam je u završnici prvenstva puhao za vrat, a mi smo i dalje pobjeđivali. To je nevjerojatno. Prošle sezone smo bili drugi, a u ovoj smo igrali sve bolje i bolje – komentirao je ushićeni McClaren, kojeg su njegovi igrači podigli na svoja ramena nakon posljednjeg sučevog zvižduka.

Nedjelja je ponudila puno emocija i za Twenteovog švicarskog 34-godišnjeg kapetana Blaisea Nkufoa, rođenog u Kongu, koji završava svoju osmogodišnju avanturu u klubu, budući da će od sljedeće sezone igrati za američki Seattle Sounders.

- Teško mi je otići iz Twentea, ovaj klub mi toliko puno znači. Zaslužili smo ovaj naslov, bila je ovo fantastična sezona! Sada je vrijeme za slavlje i opuštanje – poručio je Nkufo.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije