Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osmina finala Lige prvaka

Marseille u Milanu za prvi četvrtfinale od 1993. godine

\'Bayern Munich\'s player Arjen Robben (R) cheers with his teammate Mario Gomez after scoring the 2-1 goal during the Bundesliga soccer match between FC Bayern Munich and Werder Bremen at the Allianz
PA/Pixsell
13.03.2012.
u 09:54

– 
U igri s Baselom ne smijemo primiti gol, jer bi nam bilo jako teško postići čak tri pogotka da bismo išli dalje – kaže Pranjić

Napokon se i Bayern probudio, subotnjih 7:1 protiv Hoffenheima zapravo je najbolja uvertira uzvratnom dvoboju osmine finala Lige prvaka protiv Basela. U utorak će Bavarci u svojoj Allianz Areni ugostiti Basel i nadoknade li poraz (0:1) iz Basela, opet će sve u Münchenu biti korak do idile.

Naime, Bayern se približio Borussiji (D) u Bundesligi na samo četiri boda i utrka za naslov opet je otvorena. A prije samo desetak dana sve je bilo sivo i tmurno, trenera Juppa Heynckesa na klupi je ostavilo samo veliko prijateljstvo s klupskim predsjednikom Ulijem Hoenessom...

Iako su se nakon utakmice s Hoffenheimom požalili na ozljede, Boateng, Gomez i Robben bit će spremni za okršaj sa Švicarcima. Ivica Olić i Danijel Pranjić bit će, po svemu sudeći, na klupi, a uoči utakmice Pranjić nam je rekao:

Basel bez poraza u gostima

– Moramo dobro ući u utakmicu, najvažnije je da ne primimo gol. To bi nas psihički ukočilo, nakon toga bilo bi teško zabiti tri gola. No nadam se da se to neće dogoditi, ozračje se još kako poboljšalo nakon \"sedmice\" Hoffenheimu i svi smo uvjereni u ulazak u četvrtfinale – rekao je Pranjić.

Spomenimo i statistiku, koja ide u prilog Bayernu. Kad je u europskim natjecanjima izgubio prvu utakmicu u gostima sa 0:1, Bayern je u četiri od pet slučajeva u uzvratu nadoknadio taj minus i otišao dalje!

Ali, i Basel ima adute. Nisu Švicarci, uostalom, slučajno jesenas u skupini izbacili Manchester United, a naglasimo da ove sezone u Ligi prvaka još nisu izgubili u gostima – remizirali su s Unitedom i Benficom te pobijedili Otelul! Bit će, eto, zanimljivo u Münchenu...

Baš kao i u Milanu! Inter će protiv Marseillea također hvatati 0:1 iz prve utakmice. U Interu neće biti Chivua, isključenog u Marseilleu, ali se u sastav vraća Brazilac Maicon.

Četiri poraza Marseillea

S druge strane, francuska će momčad biti ojačana povratkom Valbuene i Remyja. Zanimljivo, u zadnja tri tjedna, nakon pobjede protiv Intera, Marseille je nanizao čak četiri poraza u francuskom prvenstvu i krivulja forme u alarmantnoj je silaznoj putanji. Uspjeh u Milanu opet bi donio mir na Velodrome, posebno stoga jer bi to bio prvi plasman Marseillea u četvrtfinale nakon 1993. godine, kad je osvojio to natjecanje, svladavši u finalu Milan u Münchenu sa 1:0!

Bila je to ujedno i prva Liga prvaka, dotad se natjecanje zvalo Kup prvaka. Tada je za Marseille igrao i njegov sadašnji trener Didier Deschamps, koji nikad u igračkoj karijeri nije poražen u gostima kod Intera.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Lijekzabudale
Lijekzabudale
22:50 13.03.2012.

Ma koja Barcelona..Bayern je pravi gigant a onaj mali žgoljavi Messi je prdac prema Gomezu!Šalu na stranu sad se ovi šupci iz Minhena hvale i pale a u biti ta njihova pobjeda je i kad osuđeniku na smrt zadnja večera!Na kraju sve ove paraplegičare čeka Barcelona i tu se zna ishod!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije