Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LE CHAMPIONNAT

Marseille još bliže naslovu francuskog prvaka

Lyon Marseille
Reuters
14.04.2010.
u 22:21

Nogometaši Marseille došli su još jedan korak bliže velikom uspjehu, naslovu prvaka Le Championnata. Bordeaux, aktualni prvak, je pak sve dalje od obrane naslova.

U srijedu su odigrane dvije zaostale utakmice francuskog prvenstva u kojima je Marseille kao gost pobijedio Sochaux 1-0 i to pogotkom u 88. minuti, dok je Bordeaux također gostovao i to kod sigurnog budućeg drugoligaša Le Mansa i upisao 2-1 poraz.

Marseille sada ima čak pet bodova više od drugog Auxerrea, sedam više od Lyona i Montpelliera, te čak devet više od Bordeauxa. Jako je mala utjeha momčadi Laurenta Blanca da imaju još jednu utakmicu manje.

Prije samo sedam dana su Marseille i Sochaux igrali na Velodromeu i tada je sastav Marseillea slavio 3-0. U gostima im je bilo daleko teže, no veliki junak je postao Senegalac Mbia koji je dvije minute prije kraja zabio za tri strašno važna boda Deschapmsove momčadi.

Bordeaux je porazom kod Le Mansa upisao šesti poraz u zadnjih sedam utakmica! No, i ta jedna pobjeda (protiv Lyona u uzvratnom četvrtfinalnom ogledu Lige prvaka 1-0) im je bila kao poraz budući su ispali zbog poraza na Gerlandu 3-1.

Bordeaux je čak poveo pogotkom Henriquea u 8. minuti, no borbeni domaćin je okrenuo rezultat i pogocima Talleca i Dossevija došao do malo slavlja u, za njih, crnom razdoblju sezone.

Le Championnat, zaostale utakmice:

26. kolo:

Le Mans - Bordeaux 2-1 (Tallec 17, Dossevi 45 / Henrique 8)

30. kolo:

Sochaux - Marseille 0-1 (Mbia 88)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije