Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Akcija Tel Aviv

Marković: Pobijedimo li Izrael, kvalifikacije su za nas završene

'za sport.....23. 10. 2009. rusanova/hrvatski nogometni savez/izvrsni odbor hns-a/slaven bilic i vlatko markovic Photo: Zeljko Hladika/Vecernji list'
'Zeljko Hladika/Vecernji list'
08.10.2010.
u 20:05

Treća utakmica kvalifikacija za Euro 2012. može odrediti i dva bitna mandata. Vlatku ne bi bilo ugodno dočekati izbore u HNS-u s pogledom na tablicu skupine u kojoj je favorit Hrvatska četvrta

Vlatko Marković i Slaven Bilić krenuli su na put u Izrael, na bitnu kvalifikacijsku stanicu na putu do Eura u Ukrajini i Poljskoj 2012., s poprilično različitim pogledima na značaj utakmice.

– Pobijedimo li Izraelce u Tel Avivu, kvalifikacije će za nas biti gotove! Nema šanse da nas itko više do kraja zaustavi. Jednostavno ne postoji momčad u skupini koja nam je ravna - rekao je šef HNS-a u zračnoj luci, a samo 10-ak minuta kasnije izbornik je poručio:

– U Izraelu se ništa još ne rješava, nije to sudbonosna utakmica, iako bismo s tri boda iskočili u odnosu na konkurenciju.

Neću ništa Slavenu...

Marković je opet prosuo žuč na komentare da je za Bilića to više od obične utakmice.

– Srećom, oni koji to pišu ne odlučuju ni o čemu, pa tako ni o Bilićevoj sudbini. Budite sigurni da mu se ništa neće dogoditi, kako god prošao u Izraelu.

No, do kraja godine, koja završava izbornom skupštinom HNS-a, ostala je još samo utakmica s Maltom, a Markoviću ne bi bilo ugodno dočekati izbore s pogledom na tablicu na kojoj je Hrvatska četvrta u skupini u koju je ušla kao favorit. A to se teoretski, u slučaju poraza u Izraelu i uračunane pobjede nad Maltom, može dogoditi. Nitko se tada ne bi šokirao da Marković pod pritiskom zaključi "stignemo se još izvući, ali nešto hitno moramo promijeniti".

Jedino bi sam sebi skočio u usta jer je izjavio da bi ga samo budala smijenila, ali ne bi to bilo prvi put. Da, nakon Izraela je do kraja kvalifikacija još sedam utakmica i za Hrvatsku Tel Aviv nije presudan, ali za izbornika bi mogao biti. A ne bi bio prvi koji je pao usred kvalifikacija.

Otto preživio 3. kolo

Ćiro Blažević je 2000. srušen nakon druge utakmice i remija sa Škotskom, iako je tada i politika odigrala svoje. Trener svih trenera prethodno je preživio jednu sudbonosnu utakmicu, u vrućem Solunu 1997. (pobjeda protiv Grčke 1:0, bila je to peta utakmica kvalifikacija za SP), a Otto Barić preživio je 3. kolo kvalifikacija za EP 2004. protiv Belgije (4:0 u Maksimiru). Pao bi, jer je do tada imao samo bod.

Ipak, svaki pošteni navijač vatrenih s TV signalom vjeruje da će danas oko 22.50 vidjeti Slavena Bilića uzdignutih ruku kako drugi put u nepune četiri godine slavi trijumf usred izraelske tvrđave. I da se vratimo teoriji...

U 2011. možemo ući i s četiri boda više od prvog pratitelja, pa bi put do EP-a bio širom otvoren. Ajde neka se i Markoviću potrefi...

Komentara 8

DH
dalibor.hren
20:11 08.10.2010.

Izgubimo li od Izraela gotov bi trebao biti Markovićev i mandat još nekih fosila, a blizu vritnjaka je i Slavenko

KA
kajinx
21:58 08.10.2010.

Hajde Markoviću, lijepo je biti optimista, ali ne treba biti neozbiljan.

TR
Travis1700
23:06 08.10.2010.

Markoviću zabraniti dolazak na Poljud! NEPROCJENJIVO!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije