Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VLATKO SE OTVORIO ZA MAX

Marković: Kakva nova vlast?! Sve radimo savršeno

\'04.11.2010., Zagreb - Vlatko Markovic, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL\'
Davor Puklavec/PIXSELL
16.12.2011.
u 10:45

– Tko je taj Jovanović? Znam dobro zbog čega on napada HNS – kaže Marković.

U dugačkom i otvorenom razgovoru Marković je odrešito odbio mogućnost ostavke ili smjenjivanja zbog afera koje se redaju jedna za drugom. Energično je naglasio:

– Ma zbog čega bih ja trebao dati ostavku? Zbog čega?! Smjenjuju se neuspješni, a HNS i Vlatko Marković sve rade savršeno. Zbog čega bih se ja bojao te nove vlasti? Od koga bih ja to trebao strahovati?

Otvoreno je rekao sve što misli o novom ministru Željku Jovanoviću, o uhićenjima prvih suradnika Širića i Djedovića, o tome kako komentira potez Hrvoja Maleša, o skupštini 21. prosinca... Pitali smo ga kako komentira presudu u slučaju Offside?

– Takve se stvari moraju drastično kažnjavati, klubovi moraju uredno plaćati igrače i utjecati na njih da se nešto slično ne bi ponovilo. HNS pozdravlja svaku akciju koja će nogomet učiniti boljim, to je, uostalom, i stav Izvršnog odbora HNS-a.

Predsjedniče, Prva HNL je na aparatima...

– Kad sam se vratio iz Austrije, rekao sam da je Prva HNL smiješna! Pomagali smo Udruzi klubova u prošlosti na razne načine. Savez je prošle godine platio suce dva milijuna kuna, a to nije bio dužan učiniti. Dakle, brinemo se o Prvoj HNL, ali ne može Udruga prvoligaša nešto tražiti, a istodobno ništa ne zarađivati. Ako se na jednoj utakmici pojave samo redari i najbliža obitelj, o čemu onda govorimo? Neka se udruga pozabavi svojim problemima i neka radi kvalitetno svoj posao. Neka se ugleda na HNS.

Pa ne možete HNS odvojiti od udruge i od PHNL-a, oni su dio saveza?

– Vlatko Marković davno je rekao kako će sve to izgledati. Je li Marković kriv za to? Nije! Jer, Marković je došao s idejom kako bi Prva HNL trebala izgledati, a onda se javi netko iz nekakvog polusela, pa bi onda nečija tetina teta također malo željela gledati prvoligaški nogomet i dobili smo ovo što sad imamo, jer se svima izlazilo ususret. Žao mi je publike, ali HNS u tome ne može ništa.

Ali Skupština HNS-a određuje koliko će klubova igrati u prvoj ligi?

– Točno. No, radilo se po sistemu “ti pomozi meni pa ću ja tebi”! A sad je došlo vrijeme da nitko više nikome ne pomaže niti će pomagati! I ako ne bude tako, ako ne smanjimo ligu, više nikad neću zakoračiti u ovu kuću nogometa! – rekao je Marković, a u subotnjem Maxu pročitajte sve što je rekao o najnovijim događajima u našem nogometu i što priprema za skupštinu HNS-a 21. prosinca.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije