Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZBOG SUKOBA S NOVINARIMA

Maradoni dva mjeseca zabrane nogometnih aktivnosti

Maradona
AFP
15.11.2009.
u 18:52

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) kaznila je izbornika argentinske reprezentacije Diega Maradonu s dvomjesečnom zabranom “svih nogometnih aktivnosti”.

Odluku je FIFA-in odbor donio nakon zasjedanja u Zürichu, a Maradona je osim suspenzijom kažnjen i novčano s 25.000 švicarskih franaka.

Podsjetimo kako se Maradona verbalno sukobio s novinarima nakon pobjede protiv Urugvaja 1-0 u Montevideu 14. listopada, nakon utakmice koja je promovirala njegovu reprezentaciju u putnika na Svjetsko prvenstvo u Južnoafričku Republiku. Nudio im je oralni seks, a nakon toga se nije niti ispričao za svoje riječi i postupke.

“Sankcije Diegu Maradoni primjenjuju se od 15. studenog 2009. do 15. siječnja 2010. godine. Odbor je takvu odluku donio nakon trosatnog zasjedanja, tijekom kojeg je saslušan i Diego Maradona. Odbor je uzeo u obzir i ispriku i iskreno žaljenje Maradone zbog svojih postupaka. Odluka o sankcijama donesena je na temelju članka 57 FIFA-inog disciplinskog kodeksa. Svako novo slično kršenje takvih pravila donijelo bi nove, strože sankcije”, stoji među ostalim u FIFA-inom priopćenju.

Maradona je napustio saslušanje ne obrativši se novinarima.

 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije