Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Okončana kontroverza Pele - MAradona

Maradona: Messi je na putu da bude najbolji svih vremena

Diego Maradona
Reuters
08.04.2010.
u 09:45

Svjestan da ima najveći nogometni dragulj u svojim redovima, izbornik argentinske reprezentacije Diego Maradona tvrdi da je Lionel Messi na najboljem putu da postane najbolji nogometaš svih vremena.

- On je na razini elite, najbolji na svijetu i ključan u Barceloninim uspjesima - kaže Maradona kojeg su mnogi i danas spremni nazvati najboljim koji je ikada igrao na nogometnim travnjacima.

Blistavu karijeru Maradona je kompromitirao izvan terena izletima na "drugu stranu", u svijet droge i alkohola, pa su mnogi spremni spočitnuti mu uspjehe i najboljim svih vremena proglasiti Pelea. Svjestan onoga što vrh nudi, argentinski izbornik upozorava svog igrača.

- Potrebna mu je privatnost i odmak od svega kako ne bi ponovio neke moje pogreške. Obitelj i djevojka ono su jedino što je važno.

- Messi će okončati kontroverzu Maradona-Pele. Najbolje je od svega to što je Messi Argentinac, pa će Brazilci, Španjolci, Nijemci, Francuzi i Talijani morati priznati da je najbolji na svijetu rođen u ovoj zemlji.

- Razgovarao sam s njime oči u oči neka dva sata nakon prijateljske utakmice u Njemačkoj, riješili smo mnoge stvari. Rekao sam mu što se meni dogodilo i upozorio ga da se svaki tjedan iznova dokazuje. Dodao sam i da je moja karijera završena, a da on tek stvara svoju nakon koje će se vidjeti tko je bio najbolji svih vremena. Na dobrome je putu da to bude on - zaključio je Maradona.

Mourinho je bolji od Guardiole

U razgovoru za Radio Metro argentinski izbornik Diego Armando Maradona osvrnuo se na ono što slijedi u nogometnoj Ligi prvaka, a to su dva velika ogleda Intera i Barcelone...

- Messi je najbolji nogometaš na svijetu i čini razliku, no dvoboji Intera i Barcelone mogli bi biti dvoboji koje odlučuju treneri, Mourinho s jedne i Guardiola s druge strane - rekao je ponajbolji nogometaš svih vremena i nastavio:

- Guardiola je osvojio sve što je mogao s Barcelonom i taj je pobjednički mentalitet ono što mu nitko ne može uzeti i to ga čini jakim. No, ja tipujem na Mourinha. On je bolji taktičar i kompletniji trener, zato odabirem njega, odnosno Inter u tom polufinalu - rekao je Maradona.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije