Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ARGENTINA - JUŽNA KOREJA 4:1

Maradona: A sad, idemo do kraja!

Argentina - Južna Koreja (1)
Foto: AFP/Reuters
1/11
17.06.2010.
u 15:24

Argentina je u svom drugom susretu skupine B pobijedila Južnu Koreju (4:1, Chuyoung ag 17', Higuain 33', 76', 80' / Chungyong 45').

Titule prevaranta, kao posljedice "Božje ruke", izbornik s tri dijamantne naušnice (?!) želi se što prije riješiti, čak je za koplje ispred svih u utrci za nagradu "Fifa fair play". Toliko je Maradona "postao fer" da se odrekao poklona, autogola Južne Koreje koji im je nesebično uručio Young Park-Chu.

Toliki su respekt pokazali Koreanci, da Argentina nije ni morala pucati prema vratima, protivnici su si sami loptu gurali u mrežu. Park Chu-Young, koji slovi za najkompletnijeg igrača Koreje, pokazao je još jednu svoju specijalnost, ali njome se unucima neće pohvaliti.

Messi je ubacio iz kornera, Demichelis je prebacio pred vrata, a Park koljenom atraktivno pogodio, jasno, na krivu stranu. Loptu nije ni gledao, bio je to instinkt... A baš je za tog igrača "koreanski Mourinho" tražio poziciju gdje će ga postaviti. Nažalost, i pronašao.

Možda je netko "došapnuo" Demichelisu da im ga pristojno vrati, neraspakiran. Okretni stoper tako je lijepo proigrao Lee Chung-Yonga da je ovaj ni kriv ni dužan došao do priče za unuke u stilu "kako sam zabio Argentini..."

Danas bi Maradona radije titulu "Božjeg jezika".

– Pele i Platini mogli bi prestati pričati o meni i mojim trenerskim sposobnostima. I nek' se taj Pele više vrati u muzej – veli Diego.

I dok njihov trener smišlja štoseve, gaučima je rubriku na semaforu punio Higuain koji nakon hat-tricka može tek malo mirnije spavati. Ne igra ni Diego Milito, koji je Interu donio titulu Lige prvaka. Logika je jasna samo izborniku koji se voli pohvaliti da jedini "zna kako se uzima naslov svjetskih prvaka". Želi li zaista naslov, mora razbuditi svoje braniče, jer tamo su tanki...

Ostali su "kvit" Maradona i Huh Jung-Moo, trener koji slovi za korejskog Mourinha. Taj je već polomio zube na Maradoni, igrali su međusobno prije 24 godine, kada je Mali zeleni otišao do kraja... Zanimljivo, u Mexico Cityju tada je bilo "svega" 3:1.

– Messiju nitko nije ni do koljena, idemo do kraja – najavio je Maradona, koji broji još pet utakmica do trenutka kada bi mogao gol potrčati Buenos Airesom.

Svjetsko prvenstvo, skupina B, 2. kolo:

Argentina - Južna Koreja 4:1

Pogoci: 1:0 '17 (Chu-Young, autogol) 2:0 '33 (Higuain), 2:1 45' (Chung-Yong), 3:1 76' (Higuain), 4:1 80' (Higuain) Igrač utakmice: Gonzalo Higuain

Stadion: Soccer City / Johannesburg

Sudac: Frank de Bleckere (Belgija)

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar poljicanin
poljicanin
21:06 17.06.2010.

\"Ne igra ni Diego Milito....Logika je jasna samo izborniku..\",gospodine Hebar,pa umjesto koga bi trebao ugrati Milito u napadu Argentine?Zar mora uvijek neki glupan blatiti po legendi Maradoni?Kada imas Aguera i Milita na klupi,onda nema zime iako je tamo navecer malo iznad nule.

DA
damirtankovic
18:47 17.06.2010.

Samo da sad kad je repku krenulo ne pošmrče koju zebricu i počne fantazirati !!!

ŽU
župarić
14:13 21.06.2010.

A šta se drugo moglo očekivati, možda da J. Koreja pobijedi velesilu u nogometu. xox

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije