Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INCIDENT ISPOD SVEČANE LOŽE

Mamić: Opet bih učinio isto, jer navijači su svetinja

mamić (1)
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/22
17.08.2011.
u 23:39

Jako sam umoran, iscrpljen do krajnjih granica, gotovo 17 sati proveo sam priveden – rekao je Mamić.

Nakon sinoćnjeg incidenta na maksimirskom stadionu Zdravko Mamić priveden je na policiju, gdje je i proveo noć zbog sukoba sa zaštitarima koji su privodili navijače koji su utrčali na travnjak.

Nakon noći na Oranicama, Mamić je prebačen na ispitivanje u Heinzelovu ulicu, gdje je ostao sve do 16.30 sati.

– Jako sam umoran, iscrpljen do krajnjih granica, gotovo 17 sati proveo sam priveden. Za utrčavanje navijača na teren nema opravdanja, no opet bih učinio isto, jer navijači su svetinja i htio sam ih zaštiti u toj prekrasnoj večeri – rekao je.

Mamić je završio u policijskoj postaji gdje je morao dati izjavu o ovome incidentu, a ondje je proveo i noć. Priveden je zbog omalovažavanja službene osobe i sprečavanja službene osobe u obavljanju službene dužnosti.

Protiv incidentima sklonog čelnika Dinama Zdravka Mamića u Zagrebu je podignut optužni prijedlog, odnosno ići će prekršajna prijava zbog narušavanja javnog reda i mira. Za to je djelo predviđena novčana kazna ili boravak iza rešetaka do mjesec dana.

No ni pritvor nije Mamića onemogućio da se oglasi u javnosti. Na službenoj Dinamovoj stranici objavio je priopćenje:

– Sramotno je ponašanje policije jer sam samo protestirao i molio policajca s kojim svaki put dogovaram osiguranje utakmice da pusti navijače koji su slaveći ušli u teren nakon utakmice i da ih ne privodi jer ovo je noć rezervirana za naše slavlje. Dok zemljom hodaju kriminalci, lopovi i prevaranti dotle policija pravi sebi reklamu na mojim i Dinamovim leđima. Sam sam došao do policijske postaje da obavim obavijesni razgovor. Ponovno ističem kako je tijek događaja sramotan, ali spreman sam podnijeti i to za svoje navijače i klub te se nikada neću predati u svojoj borbi za pravdu i istinu. Nevjerojatno je da izvršni predsjednik kluba kao što je Dinamo, koji ima 52-godine i nema nikakav dosje, provodi noć u policiji, a da je s druge strane dobrovoljno došao u policiju i dao svoj iskaz – navodi Zdravko Mamić.

Jadranka Sloković, odvjetnica Zdravka Mamića, rekla je da je policija Mamića htjela kazneno teretiti, no nakon razgovora sa svjedocima podnijeli su samo prekršajnu prijavu.

 – To što je zadržan preko noći te to što se postupak vodi na ovakav način krajnje je čudno. Neću reći da ima namjere, ali mislim da se policija ne bi ponašala ovako da je riječ o nekoj običnoj osobi. No, i Zdravko Mamić ima pravo na pravedan postupak – kazala je Sloković.

Prenijela je i Mamićeve riječi koji je ogorčen jer su lijepu noć zbog beznačajnog incidenta pretvorili u ružnu.

– Gospodinu Mamiću na teret se stavlja kazneno djelo sprečavanja službene osobe u obavljanju dužnosti, no Zdravko je iznio svoju obranu i po meni dokazao da tu nema obilježja kaznenog djela. On je postupao isključivo u zaštiti ta tri navijača, nije primjenjivao nikakvu silu prema policiji niti je manifestirao ponašanje koje bi podlijegalo elementima kaznenog djela. Mamić je jako nesretan što je u noći velikog trijumfa trivijalna situacija pretvorena u incident – kazala je Sloković.

Tribine skandirale Mamiću
Ispod maksimirskih tribina u srijedu navečer skandiralo se i Zdravku Mamiću, veća skupina Dinamovih navijača znala je kome također treba zahvaliti za skori plasman u Ligu prvaka!

A dodatni razlog za ovacije Mamiću navijači su imali i u spoznaji da je emotivni Dinamov izvršni predsjednik u jednom trenutku branio nekolicinu navijača, koje su zaštitari i policija željeli privesti nakon što su utrčali u teren poslije utakmice (što nisu smjeli).

Mamić je energično utrčao među njih i počeo ih odvajati pa su na kraju navijači bili pušteni, a Mamić je odmah zaradio ovacije, premda nekima od navijača nije baš bilo drago što se za njih zauzeo. Zna se da Dinamov šef nije baš omiljen kod svih navijačkih frakcija u Zagrebu...

 

Ključne riječi

Komentara 155

JO
josmalopanestalo
23:11 18.08.2011.

siroćek, kad su pojeli janjca su se razišli

PO
Ponosnamojaje
16:45 18.08.2011.

zivijo Gospodin Zdravko Mamic

Avatar Topgen
Topgen
12:49 18.08.2011.

Ne budite naivni. Na pr. u odnosu na Berlusconia , Maminjo je puckoskolac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije