Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ROVINJSKI INTERVJU

Mamić već plaća Mandžukića milijun eura

Mario Mandžukić
Foto: Antonio Bronić | VLM
1/2
07.10.2009.
u 08:52

“Samo ne Dinamo!” - to je bio uvjet pod kojim je Mario Mandžukić, uz rovinjski bazen hotela Eden, sjeo pred Večernjakovo pero.

Nisam izdržao, zabranjeno je voće uvijek najslađe. Kažnjeni ste sa 100 tisuća eura, to je najveća kazna u povijesti našega klupskog nogometa. Od tada bježite od izjava, zašto?

– Rekli smo da o Dinamu nećemo niti jedno slovo.

Hoće li Dinamo nakon četiri desetljeća prezimiti u Europi? Pa, to biste mogli otkriti.

– Ne, zaista ne mogu.

Ni o Mamiću, o ugovoru?

– Ne, to su zabranjene teme – smiješio se dobro raspoloženi Mandžukić. Najskuplji Dinamov igrač, čovjek od milijun eura, toliko već danas Mario zarađuje godišnje kao plavi 17, pred očima je vidio samo kockasti dres. Zato Mamić ponavlja “Mandžo je najskuplji i mora dati najviše”. Zato mu nije teško odrezati 100 tisuća eura kazne, ako će ih ikad i platiti. No, radije se bavio - Englezima.

– Vjerujem u klasu Engleza. No, ne pobjeđuje uvijek bolji. Sve je moguće, ali nekako osjećam da ćemo igrati u dodatnim kvalifikacijama.

A koga biste u njima voljeli?

– Ne znam. Bilo bi zanimljivo igrati protiv BiH. Dobra je to momčad, ima karizmatičnog izbornika.

Koliko bi to bilo psihički teško, “sin” protiv “oca”?

– Nisam od onih koji se boje, niti priznajem te psihičke pritiske. Uz to, bolja smo reprezentacija i preko Zenice stigli bismo na SP.

Kojeg napadača posebno cijenite, volite?

– Zlatana Ibrahimovića. Sjajna tehnika, moć, upornost.

Sve ove godine ostavljate dojam "đilkoša", zločestog dečka. U odnosima s novinarima često ste odbojni, hladni, gotovo drski.

– Ima u tome krivnje i novinara i mene. No, tko god me malo bolje upozna, duže provede vrijeme sa mnom, može donijeti pravo mišljenje. Na terenu možda izgledam malo divlje, ali to je moj način.

Podsjećate na Cristiana Ronalda. No, ne razbijate automobile, nemate afere sa ženama, ali poput njegova loga CR 7, vi imate svoj MM 17?

– Ha-ha. Valjda će me ta etiketa zločestoga stalno pratiti. Da, to mi je sretan broj. Sedamnaest golova postigao sam u svojoj posljednjoj sezoni za Marsoniju prije odlaska u Zagreb.

Ronaldo je pod oznakom CR 7 izdao već i seriju proizvoda, razmišljate li i vi o nekoj liniji parfema ili odjeće?

– Ne, razmišljam samo o nogometu. Ali ideja nije loša, možda pokrenem neki posao kad zaradim dovoljno.

Zašto narodnjaci i nogometaši idu ruku pod ruku?

– To je napuhano. Slušam više vrsta glazbe, a mislim da u narodnim pjesmama ima dobrih stihova i istinitih poruka.

Pa ima ih i kod drugih glazbenika.

– Istina je, ali ne namećem nikome svoje stavove, pa ne dopuštam ni da ih netko nametne meni.

Kako se odmarate?

– Najviše vremena provodim uz TV, često gledam nogomet i sportske programe, te u igri sa svojim mopsom Lenijem.

Tko ga čuva sada kad vas nema?

– Imam djevojku, sretan sam, ona je sada s njim. Ali to je sve što ću reći.

Jeste li u posljednje vrijeme pročitali kakvu knjigu?

– Da, knjigu o Dražanu Jerkoviću. U njoj sam vidio i neke situacije iz svog života. Čuo sam da je Jerković bio veliki igrač i veliki gospodin. Jako mi je žao što ga nisam upoznao.

Ključne riječi

Komentara 5

SN
snovakor
09:41 07.10.2009.

Nikad mu ne bi platio toliko ! Daleko je on kvalitete, jedino što ga krasi je njegova brzina, sve ostalo je samo popratno i prosjećno. Od svega što je ikad valjalo je bio Eduardo i Modrič. Sve ostalo je prosjećno, previše oscilacija, ne daje i ne ostavlja srce na terenu za tu lovu !

JO
joeok6
12:52 07.10.2009.

Ako ćemo ono što zdrav razum govori (a ne navijačko srce), Mario je jedan od neinteligentnijih napadača u hrvata, timski duh ga baš i ne krasi, a ljudina nema šanse da postane. Dakle, dok god što uspije zabiti za Dinamo (jer trenutno boljeg kupil Zdravkec nije) to je super, a kad ga nebude u Dinamu, široko mu polje i puno sreće (jer bu mu trebala), a mi bumo se nadali da će do Maksimira zalutati novi Eduardo jer jedino sa takvim napadaćem možeš do ozbiljnih rezultata. Ovo Mandžukićevo BI-NEBI s vremenom bude sve manje simpatično.

SI
sizgoreo
11:30 07.10.2009.

po meni je zasluzio i to bez pitanja...samo problem je u tome sto igra onda kad mu se da.....mora ga se prisiliti da se to dogada cesce......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije