Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tajne gradskog novca

Mamić stao iza malih klubova

'za sport.....30. 09.. 2009. nk blato/stara karlovacka/sastanak niz\\u009Eerazrednih nogometnih klubova koji su nezadovoljni raspodjelom novca od Zagrebackog sportskog saveza/miljenko todoric, vlado p
'Zeljko Hladika/Vecernji list'
21.10.2009.
u 07:50

Početkom listopada zaprijetili su: ne isplati li nam Zagrebački športski savez zaostale dvanaestine, prekidamo natjecanje.

Kako se ovoga vikenda u nižerazrednim zagrebačkim ligama normalno igralo, zanimalo nas je jesu li zagrebački klubovi dobili novac koji su dugo čekali. I doista – jesu!

– Zdravko Mamić stao je iza malih klubova, pa smo od ZNS-a dobili po četiri dvanaestine. Tako nam je u ovoj godini isplaćeno osam dvanaestina – otkrio je Josip Imprić, predsjednik NK Blata, koordinator aktivnosti 33 kluba prve, druge i treće zagrebačke lige.

Jasno, Mamić nije posegnuo u svoj džep, nego je novac uzeo od velikih klubova, Zagreba, Hrvatskoga dragovoljca, Lučkoga... Bio je to novac namijenjen za njihove pripreme, ali mali su klubovi dobili prioritet. Ni veliki se ne bune, imaju obećanje da će također biti namireni.

Tajni putovi gradskog novca namijenjenog sportu postali su tako još tajnovitiji, što se malim klubovima ipak ne sviđa.

– Tražimo da se od sljedeće godine novac namijenjen našim klubovima distribuira preko ZNS-a, a ne preko ZŠS-a. I želimo malo jasnije kriterije. Tražit ćemo da se izmjenom Statuta ZNS-a omogući svim klubovima da budu zastupljeni u Skupštini ZNS-a kako nas se u budućnosti ne bi moglo samo tako preveslati – poručuje Imprić. Najavljeno obraćanje gradonačelniku Milanu Bandiću, Uefi i Fifi ostavljeno je tako za neku drugu (ne)priliku.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije