Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dinamo

Mamić šalje lošu poruku igračima novcem Sammiru

'sport 25.10.2009.Zagreb, Maksimir - 12. kolo Prve Hrvatske nogometne lige, susret izmedju NK DInamo i NK Cibalija. Josip Lukacevic i Sammir. Photo: Antonio Bronic/VLM'
'Antonio Bronic/Vecernji list'
25.11.2009.
u 07:57

Miljenik Zdravka Mamića mogao bi uskoro dobiti malo veću plaću. Sammirova mjesečna primanja mogla bi tako skočiti s 250 na 320.000 eura. Lijepo je znati da netko u Hrvatskoj povisuje plaću, ali u ovom slučaju baš nije jasno zašto je povisuje.

Sammir je pokazao da je iznimno nogometno nadaren, da može predriblati pola suparničke obrane, pretrčati je, asistirati i zabiti. I sve je to sjajno, osim činjenice da to tako rijetko čini da je teško sjetiti se kad je nešto slično odigrao. Mnogo je češće nezainteresiran, taktički neodgovoran, za razliku od, primjerice, Moralesa koji je to usvojio. Čileancu je bilo dovoljno šest mjeseci za prilagodbu, Sammir već broji godine a i dalje se igra nogometa.

Sit novca i pekarnice

Nerijetko je viđen u noćnim satima u zagrebačkim lokalima, još češće se nesportski hrani kupujući u pekarnicama lisnato tijesto s raznim punjenjima.

Kakvu onda poruku šalje Dinamo (Zdravko Mamić) svojim igračima? Ponašajte se kao Sammir, pa ću i vas nagraditi – to se jedino može iščitati u tom povisivanju plaće Sammiru.

Okretanje mladim igračima je za pohvalu. I ti dečki prije su zaslužili nekakvu nagradu negoli Sammir. Da se i njih ne bi pokvarilo, moglo ih se jednokratno nagraditi. Sammir je mlad, no predugo je ovdje da ne bi naučio pravila ponašanja i počeo na terenu davati sve što može (a vidjeli smo da može). Ovako, kani li mu Mamić doista povisiti plaću, i njemu govori da je zadovoljan. A u to je zadovoljstvo teško povjerovati.

To okretanje mladima je sad vrlo aktualno, hoće li i dalje više prilika davati "gladnima"?

– Ispada da je to sad nekakav drastičan potez, ali mi smo i dosad igrali s dosta mladih. A i sad su ti dečki dobro reagirali – kazao je Krunoslav Jurčić.

Samo osam cijelih susreta

Doduše, Jurčić kaže da u klubu nisu razgovarali o odlascima.

– To baš nije lako jer svi ti igrači imaju ugovore – kaže Jurčić.

Je li Dario Šimić "gladan"?

– On mi je prijatelj i ne mogu biti objektivan, mnogo smo toga zajedno prošli. No, o njemu imam jako visoko mišljenje – odgovorio je Dinamov trener.

Dario je možda i željan uspjeha, ali Sammir sigurno nije. Barem sudeći po tome što pokazuje na terenu. Zamjenjiv je jer je odigrao samo osam cijelih utakmica, u ostalih 19 zamijenjen je ili je ušao s klupe. U HNL-u zabio je tri gola (sva tri Osijeku u istoj utakmici), uz jednu asistenciju. U Europi jedan gol i dvije asistencije.

Ključne riječi

Komentara 2

LY
Lynx
10:23 25.11.2009.

Jel\' taj lik uopće bio u rosteru za utakmicu protiv Karlovca? Ja ga osobno nisam primjetio. Ako je, onda je zaslužio povišicu zbog pobjede. Bolesno!!!

QW
qwertzuio
10:13 25.11.2009.

Da, bome su Dinamovci i zaslužili veće plaće sa svojim igrama!!! Katastrofa!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije