Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvak maršira: Split - Dinamo 0:3

Mamić: Prvenstvo je gotovo, Dinamo je osvojio titulu prvaka

Dinamo Split (1)
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
1/10
18.11.2011.
u 19:59

Dinamo je neokrznut prošao Park mladeži, u derbiju je s 3:0 svladao Split. - Prvenstvo je završilo, osvojili smo sedmi uzastopni naslov prvaka! No, proljetni dio neće biti dosadan zbog borbe za drugo i treće mjesto - kazao je Mamić

Dinamo je finišu utakmice pregazio Split, na kraju je bilo 3:0 (0:0). Split se držao nekih pola sata i tu je bio kraj. Ključni čovjek Dinama bio je Ibanez, koji je u 68. minuti asistirao Beqiraju za vodstvo. S tim da je Beqiraj, prema televizijskim izvješćima bio u zaleđu.

Ibanez je svoj šou nastavio u 78. minuti, krasnim udarcem svladao je Vukovića. Konačni rezultat postavio je Vida u 80. minuti. Dinamov gazda Zdravko Mamić zadovoljno je napustio Park mladeži.

– Ponosan sam na moje igrače. Ovo je za mene ponos, Dinamo kakav volim i želim. Bez okolišanja, ovo je utakmica u kojoj je Dinamo osvojio svoju sedmu uzastopnu titulu prvaka. Ma, nema demagogije u stilu još je dugo prvenstvo. Ono je gotovo. Proljeće neće biti dosadno, borit će se momčadi za drugu i treću poziciju, borit će se klubovi za ostanak. A mi ćemo iskoristiti proljeće za umjetne podražaje, od svakog treninga napravit ćemo rat, pa tko preživi – rekao je Mamić.

Trica u Parku mladeži digla je raspoloženje Zagrepčanima uoči odlaska u Madrid. U dresu Reala izgleda da neće biti Cristiana Ronalda.

– To mi je drago zbog nas, a žao mi je što će hrvatski gledatelji biti uskraćeni da ga vide. Ronaldo je ikona, želim mu svo zdravlje ovoga svijeta. Mi u Madrid idemo uživati, osvojili smo prvenstvo i sve što napravimo bit će nagrada za nas – smatra Mamić.

U dresu Splita vidio je 18-godišnjeg Antu Rebića. Navodno ga Mamić silno želi.

– Žao mi je što je igrao ozlijeđen. Rebić je jedan od najpotentnijih igrača Hrvatske i kad bih mogao kupio bih ga odmah od Splita – rekao je Mamić.

Kažu da je već Dinamov, samo da je sporno hoće li na posudbu u Lokomotivu.

– Kad bi ga Žužuli pustili odmah bi ga poveo sa sobom – nasmijao se Mamić. I Kruno Jurčić bio je zadovoljan. Kako i ne bi, kad je jedno od najtežih gostovanja s lakoćom prošao.

– U prvom dijelu kao da nam je trebalo otpustiti kočnice što se dogodilo u drugom poluvremenu. Ovakvim pobjedama se stvara autoritet, olakšava se situacija kada ideš na gostovanja. Očekivao sam agresivnijeg Splita, ušao je u promjenu sustava protiv nas, smatram da to ne treba raditi. Split se izgubio u raznim kombinacijama – rekao je Jurčić.

Jurčić je u utakmicu ušao bez reprezentativaca, koje je ostavio na klupi.

– Razmišljao sam o tome, često pričamo o umoru kao fizičkoj kategoriji, ali moji igrači su se i mentalno ispraznili. Vidjet ćete da će veliki klubovi, koji imaju reprezentativce, imati problema ovog vikenda. Usto, ja volim imati igrače koji mi igraju na okupu – kazao je Jurčić.

Nije se dao navući na pitanje je li Dinamo bolji bez Sammira.

– Sammir je naša kvaliteta, ne možemo razgovarati o tome da razbija našu igru. Volio bih da je igrao, bez Sammira gubimo na kvaliteti, ali dobili smo energiju s mladih igračima – kaže Jurčić.

Stiglo je i pitanje bi li ga ovakav rezultat zadovoljio u Madridu.

Bio bih zadovoljan, trener sam Dinama – širokog će osmijeha Jurčić. Smatrate li i vi, kao Mamić, da je prvenstvo gotovo?

Ja kao trene tako ne smijem reći, napravili smo veliki iskorak, napravili sebi ugodnu poziciju u utrci za titulom prvaka – zaključio je Jurčić. A Splitov trener Tonči Bašić nije mogao naći pravu riječ za objasniti kako se u utakmicu na koju su igrači bili maksimalno napaljeni.

– Treba biti realan, priznati da je Dinamo bio bolji. Prvi dio smo dobro stali, a kasnije smo potonuli. Dinamo je bio puno bolji, nismo bili borbeni i agresivni. Predaleko smo stajali od igrača, presporo preuzimali protivnika. Razočaran sam, nisam navikao gubiti, posebno ne ovakvom razlikom – kazao je Bašić.

Ključne riječi

Komentara 46

VE
Velikogoričan56
20:20 18.11.2011.

tonny555 Tako je, Toni, sad je i Split kriv sto Hajduk zaostaje za Dinamom 10 bodova. Pa osvojite sve bodove do kraja prvenstva i eto vas na drugom mjestu, sto ces vise. Dinamo je odigrao za vas, sad je Split treci

Avatar AG
AG
20:36 18.11.2011.

Tonny555, da je Split pobijedio onda bi govorio vidi Dinamo pušta Splitu kako bi Split prestigao Ajduka.

TO
tonny555
20:16 18.11.2011.

ovaj ******* klub split je sramota za naš grad. sramite se i propadnite

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije