Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dinamo

Mamić novom funkcijom doskočio sukobu interesa

'12.04.2011., Maksimir, Zagreb - Za vrijeme izvrsna skupstina  NK Dinama Bad Blue Boysi prosvjedovali su ispod zapadne tribine.Marijan Hanzekovic, Mirko Barisic i Damir Vrbanovic. Photo: Igor Kralj/PI
'Igor Kralj/PIXSELL'
14.04.2011.
u 07:27

- Mamić po novome više nije predsjednik uprave, odnosno poslovodne službe, objasnio je direktor plavih Damir Vrbanović

Dinamov izvršni predsjednik Zdravko Mamić u prvom obraćanju na novoj funkciji nije izgubio dopredsjedničku retoriku. Reagirao je na Večernjakovu usporedbu Kramarićeve minutaže s Ademijevom i Vrsaljkovom, zapeklo ga je kad se sam javio...

– Znate li kolike su moje šanse da utječem na trenerovu odluku? Kao glinenom golubu na streljani! – slikovito je nastupio Mamić.

Kako onda objašnjavate takvu mizernu minutažu plavog devet?

– To nije pitanje za mene, čak ni za sportskog direktora Zokija, nego isključivo za našega trenera. Ja ne sudjelujem u odlučivanju tko će igrati – dodao je Mamić.

Osvrnuo se na skupštinu kluba, usklađivanje klupskoga statuta sa zakonima. Na primjer, zašto Dinamo prije nije izašao ususret navijačkim zahtjevima ako su oni bili opravdani?

– Zakoni su bili puni nedorečenosti i mogli su se proizvoljno tumačiti. Mi smo, eto, na prvom okupljanju skupštine sve uskladili sa zakonom i na naš statut više nitko ne može imati ni najmanjeg prigovora. U njemu je jasno objašnjeno kako se može postati članom kluba i kako ući u upravljačka tijela. A to što je, primjerice, Vlatko Marković morao izaći iz Skupštine jer tako kaže zakon, ja se tom odlukom ne junačim, nego je se sramim – dodao je Mamić.

Ali, ako je statut usklađen sa Zakonom o športu, kako onda otac menadžera s Fifinom licencijom Zdravko Mamić i dalje može biti u upravljačkome tijelu kluba? Mikrofon je preuzeo direktor Damir Vrbanović:

– Zdravko Mamić imenovanjem na funkciju izvršnoga predsjednika više nije predsjednik Dinamove uprave, odnosno poslovodne službe, te nije u sukobu interesa. A kao član Skupštine samo je jedan od 80 – objasnio je iskusni pravnik.

Na kraju, povratak Mamiću. Navijači bi odlučivanje po načelu jedan član – jedan glas?

– To je najobičnija podvala i manipulacija, toga nema nigdje na svijetu! Pa po tom načelu ni Hrvatski sabor ne bi mogao donositi zakone, nego bi se oni donosili referendumom – kazao je Mamić.

Ključne riječi

Komentara 13

AR
arjavas
15:02 14.04.2011.

Ni Gadafi nije imao nikakvu formalnu funkciju u Libiji pa je ipak bio gazda.

DU
Deleted user
07:42 14.04.2011.

Nisam ni čaitao prilog , vidima da je potpisnik dežurni pljuvač po dinamo dasa sa vrbasa !!!! E qebi ga , opet sam naqebao , opet će me blokirati na tjedan dana (najmanje) !!!!

OB
-obrisani-
10:49 14.04.2011.

Prostitucija i drustvo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije