Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Građanska inicijativa "Zajedno za Dinamo!"

Mamić je još jednom svoj lik i djelo stavio ispred uspjeha kluba

Dinamo Malmo (1)
Pixsell
18.08.2011.
u 16:25

Građanska inicijativa "Zajedno za Dinamo!" osuđuje sve vrste huliganskog ponašanja, nasilja i vrijeđanja na sportskim borilištima. Sada su se u svom dopisu osvrnuli na događaj od 17. kolovoza na stadionu Maksimir

Naime, tijekom odigravanja nogometne utakmice 4. kvalifikacijske runde za Ligu prvaka, izvršni predsjednik GNK Dinama Zdravko Mamić, po navodima policije,  sprečavao je službene osobe u obavljanju dužnosti. Grubo ih je vrijeđao, a njegov su fizički nasrtaj na službenike spriječili samo redari o čemu zorno svjedoče i fotografije.

Osim što je još jednom svoj lik i djelo stavio ispred fantastičnog uspjeha najdražeg nam kluba, tim postupkom očito je počinio i kazneno djelo propisano odredbom čl. 317, st. 1 Kaznenog zakona koji glasi: Tko silom ili prijetnjom da će izravno uporabiti silu spriječi službenu osobu u obavljanju službene radnje koju je poduzela u okviru svoje ovlasti ili je na isti način prisili na obavljanje službene radnje, kaznit će se kaznom zatvora od tri mjeseca do tri godine.

Gospodin Mamić obnaša izvršne funkcije u Hrvatskom nogometnom savezu te je bio i član Vladine radne skupine za borbu protiv huliganizma (sic!). Međutim, učestalim javnim ispadima (kao poznati slučaj tijekom prvenstvene utakmice u Rijeci gdje je na različite načine vrijeđao ostale gledatelje, a sve to pod zaštitom policije) nepovratno šteti ugledu nogometa i hrvatskog sporta u cjelini, ali i dovodi u pitanje Ustavom RH zajamčenu jednakost građana RH pred zakonima.

Pozivamo stoga MUP da se po završetku kriminalističke obrade očituje o njezinim rezultatima, kako je i dužan, a s obzirom na to da su kaznena djela i prekršaji zabilježeni kamerama i događali su se u prisutnosti više policijskih službenika koji se i vide na fotografijama iz medija, te da se pred nadležnim sudom protiv g. Mamića pokrene odgovarajući postupak.

Također, pozivamo i nadležna tijela GNK Dinama da sukladno odredbama klupskog statuta primijene sankcije prema izvršnom predsjedniku zbog neprimjerenog ponašanja i narušavanja ugleda kluba, a sankcije su tim aktom predviđene i nužno upotrebljive u ovakvom i sličnim slučajevima. Kako se predmetni i sramotni događaj odvijao neposredno nakon utakmice, vrlo je vjerojatno da su svemu svjedočile i službene osobe europske nogometne organizacije Uefe.

Konačno, priopćenjem podsjećamo i izvješćujemo cjelokupnu hrvatsku javnost i o još uvijek postojanim slučajevima učestalog kršenja odredaba Zakona o udrugama, Zakona o sportu, sukoba interesa, te kršenja klupskog statuta i pravilnika, na što do sada nisu reagirala ni nadležna tijela Republike Hrvatske ni GNK Dinamo.

Za sport čist od nasilja i vrijeđanja, za uređen klub bez nezakonitosti!

Srdačan pozdrav,

Građanska inicijativa "Zajedno za Dinamo!"

Komentara 94

Avatar hucika
hucika
18:15 18.08.2011.

to, zasad vodim po minusima !!!....zzd gerila djeluje, nastavite vaše akcije pisanjem po blogovima i forumima i vješanjem starih plahti po gradu..ko boga vas molim samo se ne vraćajte na stadion

LU
luanti
16:41 18.08.2011.

jadnici ostaju jadnici

Avatar Uzdanica hbz
Uzdanica hbz
16:53 18.08.2011.

Ovi likovi postaju polako nebitni u cijeloj ovoj prici. Naucise i kazneno i prekrsajno pravo... Ma bas je dobro ne vidjeti vas opet!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije