Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hajduk

Maleš založio Vukušića, baš kao prije i Svaguša Ibričića

'Barcelona\'s Carles Puyol (R) and teammates raise the Spanish league title trophy as they celebrate after their Spanish League football match between FC Barcelona and Deportivo on May 15, 2011 at the
'LLUIS GENE'
18.05.2011.
u 08:52

Ne zaradi li Hajduk od utakmice s Barcom dva milijuna eura, rad Pavla Ciccarellija bit će zaista upitan

Prerano otkrivanje Hajdukova predsjednika Hrvoja Maleša da je riješena utakmica s Barcelonom i da se sigurno igra, u vrlo neugodnu situaciju dovelo je člana uprave zaduženog za marketing Pavla Ciccarellija. Poljudski činovnici zabrinuto su vrtjeli glavama, većina je smatrala da Maleš nije još trebao istupiti, ali, naravno, nitko to predsjedniku nije želio reći u lice. Još je Maleš najavio kako će Ciccarelli na konferenciji za novinare, koje nije bilo, objaviti cijene ulaznica.

Cijene ulaznica nepoznate

Nije još sve razrađeno, ne zna se cijena ulaznica - na zatraženi razgovor o tome kako se Hajduk priprema za Barcelonu prenio nam je glasnogovornik bijelih Nikica Vukašin Ciccarellijeve riječi.

Ciccarelli ne treba ništa ni govoriti. Valjda je i on svjestan da će se njegova stručnost očitovati na toj utakmici. Ako Hajduk od utakmice s Barcelonom ne zaradi više od dva milijuna eura, njegov će marketing zaista doći u pitanje. S time da ne treba praviti veliku dramu, jer će se najviše novca zaraditi od prodaje ulaznica.

Kapacitet Poljuda je veći od 30 tisuća sjedaćih mjesta, s prosječnom ulaznicom između 40 i 50 eura ostvaruje se više od 60 posto prihoda. Sve ostalo, od prodaje suvenira pa do prigodnih dresova, valjda će Ciccarelli i njegov tim razraditi. Za sada je Ciccarelli na dobrom putu, posebno potvrde li se najave o pronalaženju sponzora čije će se ime naći na Hajdukovu dresu.

Založno pravo na igrača

A kao instrument plaćanja, jer gostovanje Barcelone stoji dva milijuna eura, Maleš je dao založno pravo na prodaju igrača. Drugim riječima, ne isplati li banci dogovoreno, ona će se naplatiti od prodaje igrača. S obzirom na to da Hajduk nema puno vrijednih eksponata u izlogu, pretpostavljamo da je Maleš za gostovanje Barcelone založio Vukušića. I rekao da je to njegov izum, formula.

Koliko se sjećamo, i bivši predsjednik Joško Svaguša imao je istu ideju, dakle nije Maleš izumitelj čarobne formule. Kod Hypo banke je Svaguša htio založiti Ibričića, odnosno dati banci da se naplati od Ibričićeva transfera bude li bilo kakvih problema s plaćanjem.

Komentara 7

DU
duleprof
09:40 18.05.2011.

A što se ne objavi članak o u Večernjem o slici koju je MAleš napravio s Ustaškom kapom, znam da u hrvatskoj mnogi podržavaj ustaše ali oni su pobili milione ljudi u ww2 i r4adili neka najstrašnija zvjerstva u istoriji čovječanstva.

Avatar Idler 3
Idler 3
09:52 18.05.2011.

Kako zaraditi dvije milje na Barci....za kapacitet Poljuda piše 35 000, podijelit 2 000 000 sa 35 000 i eto vam cijene. Doduše malo jest veća od uobičajenih al valjda bu i sponzori nekaj nadoplatili, pa TV....dajte-najte !!!

HO
hotfishlake
09:16 18.05.2011.

citam ovaj clanak i ne mogu vjerovati. ako je istina radi se o teskom diletantizmu. prvo ugovoriti barcu pa onda gledati pa onda tek pocinjati sa financijskom konstrukcijom?! a da ne govorim o tome koliko je glupo i provincijano uopce placugovarati bezveznu prijateljsku tekmu. bolje zasucite rukave i probajte za koju godinu sluzebenu tekmu igrat protiv barce...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije